Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

24.5.2013 - Naisministerit eivät huononna SDP:tä

Sosialidemokraattien uudet naisministerit aloittavat työnsä tänään perjantaina. Uudeksi peruspalveluministeriksi astuu Susannan Huovinen Jyväskylästä ja asunto- ja viestintäministeriksi Pia Viitanen Tampereelta. Viitasen edeltäjä Krista Kiuru Porista puolestaan siirtyy uudeksi opetusministeriksi.
SDP:n puheenjohtajan, valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen johdolla päätetty ministerikierrätys on herättänyt jälkikäteen yllättävää kritiikkiä. Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini esiintyi asiassa, joka hänelle ei edes kuulu, kun Soini arvosteli demarien ministerivalintoja väittäen puolueen näin unohtaneen duunarimiehet.

Hieman yllättäen myös Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto (sd) ja ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne (sd) olivat vähän samoilla linjoilla.

Ennen kierrätystä demarien kuudesta ministeristä kolme oli naista ja kolme miestä. Jukka Gustafssonin menetettyä opetusministerin salkkunsa Krista Kiurulle jäljelle jäi kaksi miestä, ulkoministeri Erkki Tuomioja ja työministeri Lauri Ihalainen.

Hallituksesta nyt lähtevien ministerien Gustafssonin ja peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonin onnistumisesta ministereinä voidaan olla montaa mieltä. Jutta Urpilaisen mukaan heidän vaihtamisensa ei kuitenkaan merkitse sitä, että he olisivat epäonnistuneet.

Selvänä voidaan pitää kuitenkin sitä, että nyt tehdyiltä vaihdoksilta voidaan odottaa paljon. Huovisella on ministerikokemusta entuudestaan, ja Pia Viitanen tiedetään aikaansaavaksi poliitikoksi, joka on tähän asti toiminut myös SDP:n puoluevaltuuston puheenjohtajana.

Kokonaan oma lukunsa on vielä Krista Kiuru, joka sai nyt aiempaa vaativamman opetusministerin salkun. Hän on kahden vuoden aikana näyttänyt kyntensä ministerinä, ja SDP:n ensimmäisenä varapuheenjohtajana hän kuuluu ehdottomasti puolueen ykkösryhmään. Kiurun lento on edelleen nousussa. Opetusministerinä Krista Kiurun voidaan olettaa pystyvän nykyistäkin enemmän pitämään hallituksessa myös Satakunnan puolta.

Siksi naisministereihin kohdistunut arvostelu on kuulostanut asiattomalta. Ministeriys ei voi olla sukupuolikysymys. Tärkeintä lienee se, että salkkuja kantavat henkilöt. jotka osaavat asiansa ja jotka pystyvät toimimaan ministeriöidensä johdossa. Duunarimiehistä  ja -naisista SDP:n on huolehdittava yhteisesti sovittavalla politiikallaan.

SDP:n naisjärjestö Demarinaiset syytti Soinia ja perussuomalaisia sovinisteiksi, jotka eivät arvosta naisten osaamista. Niinpä. Mitä perussuomalaiset ovat tehneet parantaakseen naisten tai ylipäätään kenenkään asemaa?

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva