Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

17.5.2013 - Porvarillinen Pori on ulkoistamisen tiellä

Porissa käydään parhaillaan periaatteellista kamppailua kunnallisten palvelujen ulkoistamisesta ja yksityistämisestä. Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n jäsenten mahdollisesti vielä laajenevaan työnseisaukseenkin johtanut teknisen lautakunnan äänestyspäätös kilpailuttaa Itä-Porin alueen katujen kunnossapito on osoitus siitä, että porvarienemmistöinen Pori on palvelujen yksityistämisen tiellä. Siltä se ainakin näyttää.

Teknisen palvelukeskuksen johdon ajama ulkoistamiskokeilu päätettiin lautakunnassa panna toimeen kokoomuksen, perussuomalaisten ja keskustan äänin 6-5. Sosialidemokraatit ja vasemmistoliitto vastustivat sitä. Vähemmistöön jääneet ryhmät olisivat halunneet, että TPK etsii sisältään uusia toimintatapoja, niin että kunnossapito hoidettaisiin edelleen kaupungin omana työnä.
Samaa olisi halunnut Porin JHL, joka pelkää Itä-Porin kunnossapidon ulkoistamiskokeilun avaavan tien laajemmalle palvelujen yskityistämiselle ja sitä tietä kaupungin omien työntekijöiden ulosheittämiselle.

Ulkoistamista niin ikään vastustavat sosialidemokraattien ja vasemmistoliiton valtuustoryhmät puuttuivat yhteisessä kannanotossaan siihen, että Porissa ulkoistetaan palveluja, kun monissa muissa kunnissa ollaan aiemmin ulkoistettuja toimintoja palauttamassa takaisin kunnan itsensä tuottamiksi. Ulkoistaminen ei ole tuonutkaan odotettuja säästöjä, vaan itse asiassa kustannukset ovat sen myötä alkaneet karata käsistä. Yksityisen tuottaman palvelun laatukaan ei ole ollut aina odotettu.

Näin ollen porvarit ovat nyt avaamassa Porissa vaarallista tietä: kun kaupungin kassa on tyhjä, ei arvaamattomiin kokeiluihin pitäisi olla varaa.

JHL:n jäsenten lakkoilu, joka on m. sulkenut uimahallit ja urheilukentät sekä jättänyt suuren osan koulu- ja päiväkotilapsista pariksi päiväksi ilman lämmintä ruokaa, on saanut osakseen paheksuntaa, mutta paljon myös ymmärtämystä.

Kun julkisen palvelun työntekijät jäävät pois töistä, on sillä aina vaikutuksia. JHL:läiset ovat pahoitelleet porilaisille aiheuttamaansa harmia, mutta samalla he pitävät asiaa niin tärkeänä, että on toimittava. Työnseisaus, jopa laiton, on usein työntekijöiden ainoa mahdollisuus osoittaa tarpeellisuutensa. Niin tälläkin kertaa.

Huomion arvoista on se, että ylimpänä ulkoistajana ja JHL:n arvostelijana on Porissa nyt perussuomalaisten ryhmä, joka on näyttänyt todelliset karvansa ja valinnut leirikseen porvaripuolen. Samaan aikaan puolue kehuu kuitenkin olevansa suurin työväenpuolue.

Nämä kaksi asiaa eivät kuitenkaan täsmää yhteen.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva