Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

26.4.2013 - Ässien mestaruus nosti porilaisten itsetuntoa

Porin Ässien 35 vuoden odotuksen jälkeen taas saavuttama jääkiekon Suomen mestaruus on suuri asia paitsi Ässille ja sen pelaajille, myös porilaisille.

Finaaliotteluiden sarja jo toi esiin sen saman porilaisen hulluuden, joka edellisen kerran puhkesi kukkaansa vuonna 2006 Ässien saadessa SM-hopeaa. Mutta keskiviikkoiltana alkanut juhlinta, joka mm. täytti Porin keskustan kadut ruuhkaksi asti, nosti hulluuden vielä ylempään potenssiin, jollaista ei Porissa ole nähty miesmuistiin.

Suomalaiset ovat olleet aina urheiluhullua kansaa, ja urheilijoidemme menestys on nostanut helposti itsesääliin vaipuvien suomalaisten itsetuntoa, joskin tällaiset huippuhetket ovat olleet viime vuosina yhä harvinaisempia.

Sama ilmiö näkyy nyt pienoiskoossa, mutta suhteessa ehkä sitäkin vahvempana nyt Porissa. Vaikka Pori on kotikaupunkina useimpien mielestä hyvä, jopa erinomainen, on 80 000 asukkaan joukossa kuitenkin äänekäs vähemmistö, joka kärjistetysti tuntee jopa tuskaa siitä, että joutuu asumaan Porissa.

Ässien mestaruus onkin tervetullut itsetunnon kohottaja Karhukaupungille. Nyt kaikilla porilaisilla ikään, sukupuoleen ja puoluekantaan katsomatta pitäisi olla jotakin, josta voidaan olla ylpeitä.

Pori tunnetaan muualla Suomessa mm. jazzista, Suomi Areenasta ja Ässistä. Viime päivinä ja pitkään vielä tästä eteenkin päin Pori muistetaan mestaruus-Ässistä, jotka muutamassa kuukaudessa nostivat pelaamalla itsensä liigasarjan hänniltä mestaruuteen voittamalla finaalissa Poria vielä perinteisemmän jääkiekkokaupungin Tampereen mahtiseuran Tapparan.

Se hiljensi lopulta ne helsinkiläisseurojen kannattajat, jotka ovat pitäneet omia seurojaan ylivertaisina. Se hiljensi myös ne helsinkiläismedian toimittajat, jotka eivät vielä muutama viikko sitten uskoneet Ässien voittoon vaan pitivät porilaisia rupusakkina.
Tämä kaikki hivelee Porin Ässien ja sen kannattajien itsetuntoa tavalla, joka toivottavasti säilyy vielä pitkään.

Ässien pelaajia ja valmennusjohtoa juhlitaan Porissa nyt oikeutetusti sankareina, jotka toivat ”Pojan” eli Kanada.maljan kotiin.
Samaan aikaan on jo kuitenkin aloitettu spekulaatiot siitä, mitä tapahtuu ensi kaudella. Päävalmentaja vaihtuu, ja osa pelaajista lähtee muihin seuroihin, osa valtameren taakse todellisiin rahakaukaloihin.

Huoli saattaa olla aiheellinen, mutta sen pohdinnan aika ei ole nyt. Porissa on nyt lupa juhlia.

Onnea Ässät!

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva