Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

12.4.2013 - Satakuntalainen kiekkohuuma on yllättävän vaisua

Jääkiekon mestaruusliigassa on herkullinen tilanne, kun Rauman Lukko pelaa tänään perjantaina pronssiottelussa, ja Porin Ässät aloittaa maanantaina taistelun kultamitalista. Maakunnan molemmat liigajoukkueet ovat neljän parhaan joukossa, mutta siitä huolimatta kiekkohuuma tuntuu nyt miedommalta kuin esimerkiksi muutama vuosi sitten, jolloin Ässät sai hopeaa.

Välierissä eläteltiin jo sellaistakin mahdollisuutta, että finaalissa olisivat olleet Lukko ja Ässät, mutta raumalaisten voimat eivät riittäneet finaaliin saakka. Lukon jääminen pronssiotteluun oli tietysti pettymys raumalaisille, mutta pronssiotteluakin on syytä kuitenkin arvostaa, koska kauden alussa ei Lukolta ainakaan Rauman ulkopuolella suuria odotettu.

Lukko kuten Ässätkin löivät erityisesti helsinkiläisseuroja korville ja nousivat neljän parhaan joukkoon. Niinpä satakuntalaisten pitää olla ylpeitä molemmista liigaseuroistaan.

Ässien edellinen liigamestaruus on niinkin kaukaa kuin vuodelta 1978. Niinpä porilaisilla on nyt elämänsä tilaisuus uusia kultansa, silla finaalivastustaja Tampereen Tappara on todellakin voitettavissa.

Nyt Lukon tueksi tarvitaan tänään ja Ässien tueksi ensi viikolla sitä satakuntalaista hulluutta, jota maakunnasta kuuleman mukaan löytyy.

Koska vielä ei ole yhtään peliä pelattu, niin kovin paljon asioiden edelle ei pitäisi mennä. Mutta varsinkin Ässien on mitalihuumasta toivuttuaan ryhdyttävä vakavasti miettimään tulevaisuuttaan erityisesti siitä näkökulmasta, millaisessa hallissa se aikoo vastaisuudessa liigapelejään pelata.

Porin kaupunki odottaa Ässiltä päätöstä siitä, onko se edelleen mukana Isonmäen vanhan jäähallin peruskorjaushankkeessa, vai lähteekö se kenties mukaan Renorin virittelemään Puuvillan hallihankkeeseen.

Molemmat vaihtoehdot vaativat seuran osallistumista rahoitukseen. Isonmäen halli uudistuu todennäköisesti pienemmällä rahalla kuin että Puuvillaan rakennetaan uusi halli. Vaikka Ässät tällä kaudella onkin pystynyt todennäköisesti parantamaan taloudellista tilannettaan, niin tuhlailuun sillä tuskin on edelleenkään varaa. Seuran johdolla riittää siis pohdittavaa.

Selvää lienee se, että tämän kauden menestyksen myötä sekä Ässät että Lukko saavat aiempaa helpommin yksityistä sponsorirahaa, vaikka alamaissa olevat taloussuhdanteet hillitsevätkin yritysten haluja sponsoroida urheilua.

Seuroissa mietitään varmasti tarkkaan sitä, sijoitetaanko rahoja seiniin ja pelaajiin.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva