Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

8.3.2013 - Porin hallihankkeissa on jo runsaudenpulaa

Porin vanhan puuvillatehtaan useiden vuosien aikana jälleen eläväksi keskukseksi kalliilla rahalla rakentanut Renor Oy teki tällä viikolla yllättävän vedon, kun se julkisti suunnitelmansa pystyttää Puuvillan rakenteilla olevan kauppakeskuksen kylkeen myös 7 000-paikkaisen monitoimihallin jää-, liikunta- ja konsertti- sekä kokouskäyttöön.

Suunnitelman tärkein elementti on jäähalli, johon se houkuttelee mukaan Porin Ässiä. Samaan aikaan Ässät on kuitenkin yhteistyössä Porin kaupungin kanssa suunnittelemassa kallista remonttia Isonmäen jäähalliin, joka alkaa olla Suomen liigahalleista heikkotasoisin.

Ässät ilmoitti heti Porin kaupungin edustajille, että seura pitää edelleen Isonmäen hallihanketta ensisijaisena vaihtoehtonaan. Se on kuitenkin selvästi kiinnostunut myös Puuvillan hallihankkeesta ja onkin nyt tavallaan puun ja kuoren välissä: valitako kumppaniksi kaupunki vai Renor?

Vielä ei ole kuitenkaan varmaa, muuttuuko Puuvillan hallisuunnitelma todeksi. Se selvinnee Renorin johdon mukaan kevään aikana. Samaan aikaan myös kaupunki tekee lopullisia ratkaisujaan, ryhtyykö se saneeraamaan Isonmäen jäähallia ensi vuonna.

Renorin todellisista pontimista Puuvillan jäähallin suunnitelmalle ei ole tarkkaa tietoa. Toki se olisi kiinteistösijoitusyhtiölle sijoitus muiden joukossa, mutta kun samaan aikaan Porissa keskustellaan yliopistokampuksen sijoittamisesta joko Asema-aukiolle tai Puuvillaan, niin pakostakin tulee mieleen, että kyseessä on vastaveto kaupungin aikeille valita kampuspaikaksi Asema-aukio.
Pitääkin kysyä, haluaako Renor vain sekoittaa porilaista hankepakkaa, vain onko se todella valmis sijoittamaan miljooniaan Porin uuteen jäähalliin?

Porin kaupungin kanssa Renor ei tiettävästi ole keskustellut osallistumisesta Puuvillan halliin, mutta oletettavaa on, että sijoitusyhtiön tie kulkee vielä  kaupungintalolle.

Kaupungin päättäjien valittavaksi tulleekin se, luopuuko se Isonmäen remontista ja antaa yksityisen rahan rakentaa uusi halli, meneekö kaupunki mukaan Puuvillaan hankkeeseen, vai siirtääkö se Isoonmäkeen ajatellut rahat muihin investointeihin, esimerkiksi teatteritalon peruskorjaukseen. Ja vaikuttaako Renorin suunnitelma kampushankkeeseen?

Kokonaan oma lukunsa on se, miten Puuvillan  suunnitelmat vaikuttavat Kirjurinluodon Event Areenan toteuttamiseen, jota helsinkiläismiljonäärit suunnittelevat.

Runsaudenpulaa siis on. Porin kaupungille asetetaan nyt kovat paineet pelata korttinsa oikein. Pahimmassa tapauksessa lihakimpaleista jäävät jäljelle vain luut. Yksityinen raha ei helli porilaisia vain hyvää hyvyyttään.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva