Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

20.7.2012 - Onko Porin Suomi Areena paisunut jo liian suureksi?

MTV3:n ja Porin kaupungin järjestämä järjestyksessä seitsemäs Suomi Areena -tapahtuma on viimeistä silausta vaille valmis. Tänään perjantaina päättyvässä tapahtumassa on ollut noin sata keskustelua, joissa on ollut mukana liki 500 kutsuttua keskustelijaa. Keskusteluja on seurannut ja niihin on ottanut osaa tuhannet ihmiset.

Suomi Areena on eittämättä muuten kesäksi hiljentyvää yhteiskunnallista keskustelua piristävä tapahtuma, josta suurimman hyödyn nappaavat MTV3 ja Porin kaupunki, mutta hyötyjiä on paljon muitakin, mistä kertoo se, että järjestäjiä tapahtumaan on jonoksi asti: kansalaisjärjestöjä, valtion viranomaisia, yrityksiä...

MTV3:lle Suomi Areena merkitsee kymmeniä tunteja ajankohtaisohjelmaa Porista, ja Porille Areena taas tuo suunnattomasti myönteistä julkisuutta, josta on hyötyä kaupungille edunvalvonnassa ja sitä kautta toivottavasti porilaisille ja koko Satakunnalle.

Myönteisiä puolia Suomi Areenalla on siis runsaasti, mutta siitä huolimatta pitää uskaltaa pohtia sitä, onko tapahtuma jo paisunut yli äyräidensä.

Kun on näinä päivinä liikkunut Suomi Areenan tapahtumissa ja Porin katujen vilinässä sekä keskustellut ihmisten kanssa, yhä useammasta suusta on kuulunut arvostelua siitä, että liika on aina liikaa.

Tarjontaa mielenkiintoisista keskusteluista on niin runsaasti, että yleisölle tuottaa vaikeuksia valita, mitä menee seuraamaan varsinkin, kun monta keskustelua käynnistyy samalla kellonlyömällä eri puolilla kaupunkia.

Eräs Suomi Areenan seuraaja totesi, että mielessä on käynyt sekin, että on parempi jäädä kotiin, koska tarjontaa on liikaa..
Porin kaupungilla ja MTV3:lla on sopimus Suomi Areenan järjestämisestä ainakin vuoteen 2017 saakka. Kun järjestäjät jo ovat ryhtyneet valmistelemaan ensi vuoden tapahtumaa, on heidän syytä miettiä sitäkin vaihtoehtoa, että josko tarjontaa hieman supistettaisiin.

Vaikka tämänvuotisten keskustelujen laadusta ei liiemmin ole huomautettavaa, niin vanha sanonta ”laatu korvaa määrän” saattaa silti pitää paikkansa.

Tietyllä tavalla turhia keskusteluja on Porissa tälläkin kertaa silti ollut. Esimerkiksi neljän suuren puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtajien keskustelu kuntauudistuksesta ei tarjonnut mitään uutta. Vastaavia saattoi olla muitakin.

Sille, että eurokriisin vaiheet pakottivat kymmenet kansanedustajat pois Porista kesken Suomi Areenan, ei voinut mitään. Mutta jo varhain keväällä oli tiedossa, että suurten puolueiden puheenjohtajat loistavat poissaolollaan. Onkin kysyttävä, vaikuttiko heidän päätöksiinsä myös tapahtuman liiallinen paisuminen, vai mikä?

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva