Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

1.6.2012 - Meillä on nyt ärhäkämpi SDP

Viime viikonvaihteen puoluekokous Helsingissä oli käännekohta SDP:n suunnassa. Uudistuneen ja nuorentuneen puoluejohdon odotetaan tuovan sosialidemokraattien politiikkaan sitä ärhäkkyyttä ja selkeäsanaisuutta, jota erityisesti järjestökenttä mutta myös puolueen kannattajat ovat odottaneet.

Joensuun puoluekokouksessa kaksi vuotta sitten SDP vielä etsi linjaansa. Vuoden 2007 eduskuntavaaleissa puolue putosi oppositioon, eikä se pitkän hallitusvastuun jälkeen oikein oppinut harjoittamaan oppositiopolitiikkaa. Jutta Urpilainenkin haki silloin vielä puolueen puheenjohtajana rooliaan.

Joensuussa puoluesihteeriksi valitun Mikael Jungnerin lanseeraama rakkausteemakaan ei ottanut tulta sen enempää puolueen jäsenkentässä kuin kannattajissa.

Viime vuoden eduskuntavaalit nostivat puolueen jälleen hallitukseen, ja hallituksen istuttua nyt vuoden SDP on taas päässyt toisena päähallituspuolueena vauhtiin. Urpilainenkin on vakiinnuttanut jo asemansa puoluejohtajana sekä myös valtiovarainministerinä.

Helsingin puoluekokouksesta lähtikin uutta nousukautta elävä SDP, joka tekee selvää pesäeroa pääministeripuolue kokoomukseen, vaikka nämä kaksi suurinta puoluetta edelleen johtavat yhdessä hallituspolitiikkaa.

Jotkut tahot vetivät Helsingin puoluekokouksesta jo senkin johtopäätöksen, että SDP otti askeleen vasemmalle. Puolueen johto ei ole suoraan myöntänyt tai kiistänyt tätä väitettä. Julkilausumissa ja linjapuheissa on sen sijaan korostettu sitä tavoitetta, että puolue haluaa tehdä Suomesta aiempaa oikeudenmukaisemman.

Sosialidemokraatit näyttävätkin nyt aiempaa ärhäkämmin vastustavan nykyistä johtajien ylisuurten palkkojen ja optioiden sävyttämää markkinataloutta ja markkinavoimia. Niiden sijaan puolue korostaa demokratian ja kansanvallan merkitystä määräävänä tekijänä. Sen voi toki mieltää myös askeleeksi vasemmalle.

SDP:n ajamassa reilummassa Suomessa huolehditaan kansalaisista paremmin kuin ennen. Kansalaisten etu, vastuullisuus, kohtuus ja oikeudenmukaisuus on jälleen palautettu maan hallituksen keskeiseksi toimintalinjaksi. Suomen suunta on SDP:n ansiosta muutettu edellisen porvarihallituksen jäljiltä.

Satakuntalaisille sosialidemokraateille Helsingin kokous oli merkittävä, kun he saivat puolueen johtoon 30 vuoden tauon jälkeen varapuheenjohtajan, Krista Kiurun. Hän on nyt SDP:n nouseva tähti ja ensimmäisenä varapuheenjohtajana selkeäsanainen vahvistus Urpilaisen ja uuden puoluesihteerin Reijo Paanasen rinnalla.

SDP:llä on nyt hyvät emmeet lähestyä ensi syksyn kunnallisvaaleja.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva