Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

13.4.2012 - Raumalla on syytäkin juhlia

Rauman kaupunki aloittaa 570. vuotensa vieton juhlaviikolla, joka jatkuu ensi viikon sunnuntaihin saakka.
Raumalla on syytäkin juhlia, sillä kaupunkioikeuksien allekirjoituspäivästä 17. huhtikuuta 1442 lähtien kaupunki on ollut melkoinen menestystarina.

Syytä juhlaan on myös siinä, että kaupunkina Raumalla menee suhteellisen hyvin. Talous on kunnossa, ja työttömyysastekin on nykyoloissa maltillinen, noin 10 prosenttia.

Kiitos kaupungin hyvästä taloustilanteesta kuuluu tietysti kaupungin päättäjille, jotka ovat osanneet hoitaa asioita mallikkaasti, mutta myös Rauman suurteollisuudelle, joka nousuista ja laskuista huolimatta on tarjonnut raumalaisille ja kaupungille mannaa tasaiseen tahtiin.

Meri on ollut aina ja on yhä Raumaa kantava elementti. Raumalaiset olivat aikanaan pääsääntöisesti merenkulkijoita, ja meri on luonut pohjan myös sen nykyiselle teollisuudelle. Laivoja voidaan rakentaa vain meren äärellä, ja paperiteollisuus tarvitsee merta saadakseen tuotteensa edullisesti.

Raumalla onkin runsaasti vientiteollisuutta, joka puolestaan on rikastuttanut satamaa.

Tuhannet teollisuustyöpaikat ovat merkinneet sitä, että Raumalla työväenliikkeen asema on vahva, ja suurimpana poliittisena ryhmänä sosialidemokraatit ovat vaikuttaneet siihen, millainen Rauma nykyisin on.

Raumalaiset ovat kautta aikojen myös itse tiedostaneet omat menestystekijänsä, ja ilman sarvia ja hampaita raumalaisia voidaankin pitää itseriittoisena noin 40 000-päisenä kansanosana muuten melko jäyhässä Satakunnassa.

Tämä seikka lienee osaltaan vaikuttanut siihen, että Satakunnan pääkaupungin Porin sekä maakunnan toisen vahvan vaikuttajan Rauman välillä on lähes ikuinen kilpailutilanne, joka ei ole rajoittunut pelkästään vitseihin. Kilpailu on näkynyt monella yhteiskunnan alueella ja on ollut välillä hyvinkin kiivasta.

Satakunnan kehitykselle onnekasta on ollut se, että yhteistyö Porin ja Rauman välillä on viime vuosina tiivistynyt, vaikka erityisesti Satakunnan sairaanhoitopiirin sisällä käyty Medi-Rauma -kiista olikin aiheuttaa pahan särön yhteistyölle. Raumahan uhkasi silloin jo suuntautua enemmän Varsinais-Suomeen kuin Satakuntaan.

Rauman merkitys koko Satakunnan tulevaisuudelle on niin merkittävä, että Rauman säilyminen osana Satakuntaa on maakunnan kaikkien toimijoiden, myös raumalaisten asia.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva