Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

17.2.2012 - SDP:ssä on kirkastamisen paikka

Sosialidemokraateilla ei ole viime aikoina ollut syytä suuriin riemun kiljahduksiin: presidentinvaalit menivät niin kuin menivät, ja gallupit osoittavat kannatuksen olevan edelleen laskussa. Siinä missä vanha ratsu Paavo Väyrynen on puhaltanut keskustan kannatukselle uutta henkeä, on SDP:ssä jouduttu synkistelemään.

Ainoa todellinen tyytyväisyyden aihe on ollut puolueen puheenjohtajan, valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen ja samalla Suomen menestyminen Euroopan kriisikentillä.

Sen sijaan sisäpolitiikassa SDP on jumiutunut altavastaajan varsin hengettömään asemaan. Järjestökenttä maakunnissa odottaa tilanteen korjaamista, ja puolueen tarttumista haastajan ja sitä myötä nousijan rooliin.

Moni sosialidemokraattien järjestöelämässä Satakunnassakin toimiva henkilö on kysellyt, miksi puolue tuntuu ajavan sammutetuin lyhdyin. Kuka on sammuttanut valot? kyselee moni.

Huolimatta huonosti menneistä presidentinvaaleista ei SDP:ssä ole syytä totuuskomissioiden asettamiseen ja syyllisten etsimiseen. Se, ettei Paavo Lipposen ympärille pystytty luomaan kansanliikettä ei ole yhden henkilön syy, vaikka puoluejohdon ja erityisesti puoluesihteeri Mikael Jungnerin näkymättömyyttä maakunnissa onkin arvosteltu.

Jungner teki oman ratkaisunsa ja ilmoitti lopettavansa puoluesihteerin pestinsä toukokuun puoluekokoukseen. Nyt muun puoluejohdon on syytä ottaa itseään niskasta kiinni ja katsoa tulevaisuuteen. Menneiden murehtimisen sijaan on tartuttava uudella innolla työhön, tehtävä uusia ja selkeitä sisäpoliittisia avauksia ja ryhdyttävä nostamaan demarihenkeä.

SDP:ssä olisikin nyt valojen kirkastamisen paikka. Kunnallisvaalit ovat syksyllä, ja puolueen tulisi saada uusi henki päälle hyvissä ajoin ennen syksyn koetinta. Kunnallisvaalien tärkein työ tehdään kunnissa, mutta puolueen linjaukset ovat myös ratkaisevia.
Satakunnan Sosialidemokraattien seminaarissa viime viikonvaihteessa pohdittiin mm. kuntauudistusta, ja joissakin puheenvuoroissa kyseltiin, mikä todella on SDP:n kanta kokoomuslaisen ministerin esittelemään kuntakarttaan.

Puolueen johto on ilmoittanut sanoutuvansa irti pakkoliitoksista, mutta ilmeisesti viesti ei ole saavuttanut riittävän selvästi edes puolueen omaa kenttäväkeä.

Parhaillaan SDP:n järjestöissä valmistaudutaan tulevaan puoluekokoukseen. Osa kokousedustajista on jo käytännössä nimetty. Osasta mm. Satakunnassa tarvitaan jäsenäänestys. Ainakin kenttä on siis terävöitymässä. Samaa pitää odottaa puolueen johdolta.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva