Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

20.1.2012 - Niinisalon varuskunta on aluepoliittisesti tarpeellinen

Puolustusministeriön aikeet vähentää varuskuntien määrää ovat nostaneet esiin spekulaation siitä, että Kankaanpäässä sijaitsevat Niinisalon varuskunta ja tykistöprikaati lakkautettaisiin. Se, mitkä varuskunnat ovat todella Pääesikunnan lakkautuslistalla, selviävät lähiviikkoina, kun lista on tarkoitus julkistaa.

Julkisuudessa esitetyt arvailut Niinisalon varuskunnan kohtalosta ovat saaneet Pohjois-Satakuntalaiset huolestuneiksi, mikä on ymmärrettävää. Huoli ei johdu niinkään siitä, että varuskunnan sulkeminen heikentäisi maakunnan turvallisuutta, vaan huoli on aluepoliittinen.

Vaikka toisenlaisia mielipiteitäkin on, niin varuskuntien sijainti on mitä suurimmassa määrin aluepolitiikkaa, ja Pohjois-Satakunnalle sekä Luoteis-Pirkanmaalle Niinisalon varuskunta on mitä suurimmassa määrin aluepoliittinen kysymys.

Varuskunnassa on noin 500 työpaikkaa, ja työntekijöistä suurin osa asuu Kankaanpäässä tai sen lähikunnissa, mutta kymmeniä niinisalolaisia asuu myös mm. Porissa. Kerrannaisvaikutuksineen varuskunnan toiminnot antavat työtä liki 900:lle ihmiselle, joten mitenkään pienestä asiasta ei siis ole kysymys.

Satakuntalaisten ja pirkanmaalaisten ensisijaisena tavoitteena pitääkin olla tykistöprikaatin säilyttäminen Niinisalossa. On muistettava, että korvaavia työpaikkoja ei ole juuri löydettävissä päin vastoin kuin työvoimapulasta kärsivässä Etelä-Suomessa, ja porttien sulkeminen olisi henkilökohtainen katastrofi sadoille perheille.

Jos kuitenkin varuskunta suljettaisiin, olisi valtiovallan tultava Pohjois-Satakunnan avuksi toisella tavalla. Tässä lehdessä Kankaanpään kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Katri Kujanpää (sd) vaatii, että siinä tapauksessa Kankaanpää olisi nimettävä rakennemuutosalueeksi samaan tapaan kuin suljetuista paperitehtaista riippuvaisten paikkakuntien kanssa on tehty.

On ymmärrettävää, että jos vuoteen 2016 mennessä koko maan varusmiesten määrä vähenee kahden varuskunnan verran, on joihinkin toimiin ryhdyttävä.

Niinisalon varuskunnan sulkeminen olisi kuitenkin hölmöläisen hommaa, sillä siitä koituvat puolustusvoimien säästöt lisäävät valtiovallan menoja toisaalla. Ja vaakakuppiin on pantava myös ne kymmenet miljoonat, joilla Niinisalon varuskunnan kiinteistöjä on viime vuosien aikana uudistettu.

Niinpä varuskuntien lakkautukset olisi toteutettava siellä, missä saadaan aikaan todellisia säästöjä, ja missä henkilöstön on mahdollista löytää korvaavia työpaikkoja.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva