Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

25.5.2012 - SDP kohti kunnallisvaaleja voimiensa tunnossa

Puoluekokoustaan pitävät sosialidemokraatit ovat nyt voimiensa tunnossa menossa kohti syksyn kunnallisvaaleja. Gallupit ovat näyttäneet puolueelle kasvavaa kannatusta, ja uusimman, MTV3:n gallupin mukaan SDP olisi kunnallisvaaleissa toiseksi suurimpana hengittämässä kokoomuksen niskaan.

Mutta se ei ole suinkaan pääsyy siihen henkeen, jolla esimerkiksi puheenjohtaja Jutta Urpilainen torstaina avasi puoluekokouksen. Sama henki vallisi myös kokousväen keskuudessa.

Urpilainen sanoi, että kokouksen päätteeksi Helsingistä lähtee lauantaina maakuntiin järjestöväki, jonka päällimmäinen tehtävä on voittaa kunnallisvaalit. Hän sanoi myös, että puolue on puolitiessä matkalla Suomen suurimmaksi puolueeksi.

Tavoitteet ovat kovat, mutta toisaalta demarit ovat vuoden hallitustyönsä aikana osoittaneet kykynsä aikaansaada uudistuksia. Kokoomuksen rinnalla toisena päähallituspuolueena SDP on pystynyt mm. toteuttamaan nuorten yhteiskuntatakuun, palauttamaan Suomeen kolmikantaisen sopimisen kulttuurin ja ylipäätään saanut Suomea oikeudenmukaisemmaksi kansalaisyhteiskunnaksi.

Oma lukunsa on EU-politiikka, jossa Urpilainen sai aikaan sijoittajavastuun, ja johon suuntaan koko EU on suuntautumassa. Puoluekokouksessa Urpilainen muistutti, että kyse ei ole päinvastaisestakin kritiikistä huolimatta pelkästä sanahelinästä, sillä Kreikan vakuudet ovat turvanneet suomalaisten veronmaksajien oikeudet todellisuudessakin: valtion vakuustilillä on Kreikan maksamia vakuuksia 560 miljoonaa euroa.

Demarijohtaja kytki EU-politiikan kansalaisten tahtoon, sillä vain kansalaisten hyväksyntä antaa EU:lle olemassaolon oikeutuksen.

Sosialidemokraatit ovat siis osoittaneet kykynsä, mutta puolue ei aio jäädä lepäämään laakereilleen. Seuraavaksi suureksi tavoitteeksi Urpilainen nimesi mm. vanhustenhuoltolain toteuttamisen.

Vanhuspalvelulaissa määritellään, kuinka vanhusten palvelut tulee
järjestää jokaisessa kunnassa kuntoon. Vanhuspalvelulaki on Urpilaisen mukaan
ollut sosialidemokraattien pitkäaikainen tavoite ja nyt se on viimein lähellä
toteutumista.

Ylipäätään SDP haluaa viedä uudistukset myös kuntiin ja taata laadukkaat kunnalliset peruspalvelut kaikkiin kuntiin sijainnista tai asukkaiden lompakon paksuudesta riippumatta.

Tämä edellyttää Jutta Urpilaisen ja sosialidemokraattien mukaan kuntauudistuksen toteuttamista. Samalla puheenjohtaja painotti jälleen kerran, että uudistus on vietävä eduskunnan käsittelyyn, ja se uudistus ei saa perustua pakkoliitoksiin.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva