Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

16.12.2011 - Porin kaupunginsairaalan pyykki pestävä huolella

Porin kaupunginsairaala on ollut erityisesti tänä syksynä voimakkaan kuohunnan kohteena, eikä kuohunta tunnu vieläkään rauhoittuvan. Lääkäri toisensa jälkeen on irtisanoutunut, ja tilanne on vaikuttanut myös potilaiden hoitoon, vaikka Porin perusturvan johto toista väittääkin.

Myönteinen signaali on se, että kaupunginsairaalassa on tehty sisäinen tarkastus siitä, mitä on tehty ja mitä jätetty tekemättä. Tarkastuksen tulokset pitäisi antaa Porin kaupunginhallitukselle ensi maanantaina.

Tulosten selvittyä kaupunginhallituksen tarkoituksena on ryhtyä toimiin tulehtuneen tilanteen laukaisemiseksi.
Onkin tärkeää, että sairaalan likapyykki pestään nyt huolella. On muistettava, ettei kyse ole pelkästään hallinnon sisäisistä suhteista vaan ennen kaikkea potilaiden hyvän hoidon varmistamisesta.

Poliitikkojen on ryhdyttävä määrätietoisesti panemaan sairaalaa kuntoon. Jos ei muu auta, on vaikka pantava perusturvan johtajat vaihtoon.

Toki riitelyyn tarvitaan aina vähintään kaksi osapuolta, ja on mahdollista, että lääkäritkin ovat tehneet hätiköityjä johtopäätöksiä irtisanoutuessaan viroistaan.

Porin perusturva on muutakin kuin kaupunginsairaala. Koko perusturva on kokenut suuria uudistuksia, ja perusturvajohtaja Terttu Nordman on perustellut ongelmia sillä, että kaikki eivät ole sopeutuneet niihin.

Toisaalta perusturvajohtajaa on syytetty alaistensa jyräämisestä, ja ulkopuolisesta tilanne on paikoin näyttänytkin siltä. Ongelmien ratkaisemiksi päättäjien eli perusturvalautakunnan olisi ehkä pitänyt ottaa määrätietoisempi ote.

Kun kaupunginhallitus nyt ryhtyy pohtimaan jatkotoimia sisäisen tarkastuksen perusteella, pitää kaikki nämä näkökohdat ottaa tarkasti huomioon, eikä liian hätiköityjä johtopäätöksiä saa tehdä. Mutta ei ongelmien ratkaisuja voi pitkittääkään.
Päättäjät ovat kieltämättä vaikean vyyhdin edessä.

Kaupunginsairaala on ollut ja on edelleen tunnetasolla monelle porilaiselle tärkeä instituutio. Kaupungin virkamiehet ovat jo pitkään halunneet siirtää sen erikoissairaanhoidon toimintoja Satakunnan keskussairaalaan, kun taas osa poliitikoista on halunnut säilyttää kirurgian Päärnäisissä.

Tämäkin kiista on edelleen ratkaisematta. Todellisena pelkona on esitetty sitäkin, että savustamalla erikoislääkäreitä ulos kaupunginsairaalasta, sitä ajetaan tällä tavalla keskussairaalan syliin, koska kirurgisia toimenpiteitä tai tähystyksiä on mahdotonta tehdä.

Toivottavasti tämä ei ole totuus varsinkaan kun sairaalaosastojen ulkoisia puitteita ollaan vähitellen saamalla ajanmukaisiksi.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva