Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

25.11.2011 - Tuleva vuosi koettelee vaalikuntoa

Poliittisen elämän katseet on suunnattu jo tiukasti ensi vuoteen, jonka aikana järjestetään useita vaaleja.

Tuleva vuosi koettelee kansalaisten ja puolueiden vaalikuntoa, sillä vuoden aikana järjestetään presidentinvaalit, kunnallisvaalit sekä joukko ammattiliittojen vaaleja. Ay-vaaleista merkittävimmät ovat SAK:laisten Metalliliiton, Sähköliiton ja JHL:n vaalit.

Heti tammikuussa edessä ovat presidentinvaalit, joiden ehdokkaat ovat nyt selvillä. Gallupien mukaan kokoomuksen Sauli Niinistö näyttäisi olevan ylivoimaisessa johdossa. Vaaleihin on kuitenkin vielä aikaa, ja koska Niinistön kannatus on tullut koko ajan laskussa, on selvää, että tammikuussa tilanne on jo huomattavasti tasaisempi.

Sosialidemokraattien Paavo Lipposen gallupkannatus on ollut vielä kovin alhainen. Gallupit eivät ole kuitenkaan yksiselitteisiä, sillä moni uskoo, että Niinistön kanssa vaalien toisella kierroksella on juuri Lipponen. Oletus siis on, että Lipponen ohittaa vielä keskustan Paavo Väyrysen sekä perussuomalaisten Timo Soinin.

Presidentinvaalit ovat tärkeät vaalit, mutta puolueiden ja erityisesti niiden paikallistason toimijoiden katseet ovat jo ensi syksyn kunnallisvaaleissa. Niissä mitataan mm. se, ovatko perussuomalaiset säilyttäneet eduskuntavaaleissa saamansa kannatuksen.

Satakunnan sosialidemokraatit ottivat vauhtia tulevaan vaalivuoteen piirikokouksessaan Porissa. Viesti oli mm. piirin puheenjohtajan Harri Lehtosen suulla se, että viimeistään nyt on käärittävä hihat hyvän vaalituloksen aikaansaamiseksi.

Viime eduskuntavaaleissa perussuomalaiset saivat Satakunnankin poliittisen kartan sekaisin. SDP säilytti vielä suurimman puolueen asemansa, vaikka se menettikin kannatustaan selvästi. Eikä lohtua tuonut se, että muutkin vanhat puolueet menettivät äänestäjiä perussuomalaisille.

Tosiasia on se, että esimerkiksi Porissa perussuomalaiset olisivat nousseet eduskuntavaalien perusteella suurimmaksi puolueeksi ohi SDP:n.

Piirikokouksen henki olikin nyt se, että järjestöväen on ryhdyttävä töihin saadakseen sosialidemokraattien kannatuksen edes lähelle entisiä lukuja. Haaste on kova, ja se edellyttää erityisesti kuntien nykyisiltä demaripäättäjiltä aktiivista ja kuntalaisia lähellä olevaa politiikkaa. Järjestöväki kyllä hoitaa oman osuutensa vaalityöstä Turuilla ja toreilla.

Menestyksekäs tulos edellyttää myös sitä, että sosialidemokraatitkin puhuvat ja kuuntelevat kansan kieltä. Lisäksi on muistettava, että vaaleissa päävastustajina ovat muut puolueet, eivät oman puolueen ehdokkaat.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva