Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

16.9.2011 - Kiuru piti sanansa

Kun porilaiskansanedustaja Krista Kiuru (sd) nimitettiin uuden hallituksen asunto- ja viestintäministeriksi, hän lupaili miltei ensi töikseen huolehtivansa siitä, että Satakunnalle tärkeät liikennehankkeet kuten valtatie 2:n parannuksen loppuunsaattaminen ja valtatie 8:n perusparannus saavat vauhtia.

Tämän viikon keskiviikkona hallitus julkisti esityksensä ensi vuoden talousarvioksi ja samalla kuluvan vuoden kolmannen lisätalousarvioehdotuksen. Lisäbudjettiin sisältyy 7 miljoonan euron määräraha valtatie 2:n parannuksen loppuunsaattamiseen.
Sillä rahalla,  yhdistettynä edellisen eduskunnan hyväksymään 3 miljoonan euron määrärahaan, kakkostien viimeinen pullonkaula Humppilan ja Karkkilan välillä saadaan sellaiseen kuntoon, jota nykyiset liikennevirran edellyttävät. Nain matka Porista Helsinkiin ja myös takaisin muuttuu joutuisammaksi ja turvallisemmaksi.

Niinpä voidaan todeta, että Krista Kiuru piti sanansa.

Toki hän ei saanut aikaan tuota määrärahaa yksinään, vaan hänen kanssaan hanketta ajoi liikenneministeri Merja Kyllönen (vas). Kiurun merkitys oli kuitenkin ratkaiseva pehmitettäessä valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd) hankkeen taakse. Ja lopullisen päätöksenhän teki koko hallitus yhdessä.

Krista Kiuru on ensimmäinen porilaisministeri 30 vuoteen, ja häneen on asetettu Porissa ja koko Satakunnassa suuret toiveet yli puoluerajojen.

Totuushan on se, etteivät edelliset satakuntalaisministerit kuten maatalousministeri Juha Korkeaoja (kesk) tai sisäministeri Anne Holmlund (kok) juurikaan tuoneet toiminnallaan mannaa omalle vaalipiirilleen. Eikä kovin mittaviksi voida myöskään sanoa kokoomuksen varapuheenjohtajan Sampsa Katajan tai keskustan edellisen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Timo Kallin ansioita Satakunnan hyväksi heidän ollessaan edellisen hallituksen ytimessä.

Krista Kiuru on itse todennut tiedostavansa paineet ja yrittänyt samalla hillitä häneen asetettuja odotuksia. Yhden ministerin ja ennen kaikkea ihmisen mahdollisuudet ovat kuitenkin rajalliset.

Helsingin näkövinkkelistä suuresta tuntemattomuudesta valtakunnanpolitiikan kärkipaikoille lennähtänyt Kiuru on kuitenkin osoittanut mm. sanavalmiudellaan hallitsevansa ministerinpostinsa. Hänellä on myös hyvät suhteet SDP:n muuhun johtoon, joten hänen työltään voidaan odottaa lisää tuloksia kotimaakunnankin hyväksi.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva