Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

9.9.2011 - Järjestösota olisi Porin demareille tuhoisa

Porin sosialidemokraattien järjestökenttään kaavaillaan remonttia, kun kaksi vahvaa perusjärjestöä, Porin sos.dem. Kilta ja Karhukaupungin Demarit ovat yhdistämässä voimiaan. Killan vetämässä hankkeessa yhdistykset ovat houkuttelemassa mukaansa myös joitakin muita pienempiä demariyhdistyksiä.

Perusjärjestöjen yhteistyö ja yhdistyminenkin ovat normaalia ja suotavaakin toimintaa, mutta Porissa tähän on liittynyt jo useamman vuoden ajan sapelien kalistelua, kun nyt yhdistymässä olevat yhdistykset kumppaneineen ovat käyneet valtataistelua Porin kolmatta suurta yhdistystä, Porin työväenyhdistystä ja sitä tukevia yhdistyksiä vastaan.

Vaikka Killan johto nyt vakuuttaa olevansa hyvällä asialla, on yhdistysten ja erityisesti niiden johtohenkilöiden välillä vanhana perimänä niin paljon epäluottamusta, että nyt meneillään oleva liikehdintä herättää väkisinkin levottomuutta sosialidemokraattisessa järjestöväessä. Jotkut puhuvat järjestösodan vaarasta, eikä sellainen ole toivottavaa koskaan - eikä etenkään nyt, kun seuraaviin kunnallisvaaleihin on aikaa runsas vuosi.

Viime kevään eduskuntavaalien perusteella perussuomalaiset olisivat Porin suurin poliittinen voima 25 prosentin kannatuksella. Sosialidemokraattien pitäisikin nyt valmistautua tuleviin kunnallisvaaleihin hyvässä yhteistyössä, mikäli puolue mielii säilyttää nykyisen suurimman puolueen asemansa ja lyödä vaaleissa perussuomalaiset sekä kokoomus, joka myös haluaa Porin suurimmaksi.

Vastustajien pitäisi löytyä muista puolueista, ei omista joukoista. Muuten jäljet voivat olla tuhoisat.


Jos valtataistelua käydään kahden ryhmittymän välillä, löytyy syitä varmasti molemmista osapuolista. Porin kiistat juontavat usean vuoden takaa, kun Killan nykyinen kunniapuheenjohtaja Ahti Salmi syrjäytettiin kaupunginhallituksen puheenjohtajan paikalta.

Sen jälkeen kahinoita on ollut useita kuten kaupunginhallituksen puheenjohtajan valinta, kaupunginvaltuuston puheenjohtajan valinta, porilaisten edustus SDP:n johtoelimissä ja kunnallisjärjestön puheenjohtajan valinta. Ja jokaisessa kahinassa ovat osallisina olleet tavalla tai toisella Mikko Elon johtama Karhukaupungin Demarit, Kilta ja joidenkin mielestä vanhaa valtaa edustava Porin työväenyhdistys. Pienemmät yhdistykset ovat olleet lähinnä statistin rooleissa.

Ennen kuin nyt käynnissä oleva kalistelu muuttuu todelliseksi järjestösodaksi, olisi porilaisten sosialidemokraattien syytä panna jäitä hattuun ja ryhtyä sovintoon. Revansseilla ei voiteta mitään. Niillä vain hävitään.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva