Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

15.7.2011 - Pori Jazz kukoistaa keski-ikäisenäkin

Parhaillaan 46. kertaa vietettävä Pori Jazz on vuosikymmenten saatossa saavuttanut sellaisen aseman suomalaisten kulttuuritapahtumien sarjassa, ettei sen asemaa tunnu uhkaavan mikään. Tapahtuma kukoistaa keski-ikäisenäkin, kiitos jatkuvan uudistumisen.

Toki festivaalin musiikkitarjonnasta voidaan olla montaa mieltä, ja erityisesti kirkasotsaisimmat jazzin harrastajat eivät pidä tapahtumaa enää todellisena jazzfestivaalina. Pori Jazzia voidaankin pitää enemmänkin monipuolisena rytmimusiikin päätapahtumana Suomessa.

Se, että festivaalin päätähtiä ovat tänä vuonna sellaiset nimet kuin Tom Jones, Elton John tai Ricky Martin, ei suuren yleisön mielestä vähennä Pori Jazzin arvoa. Ja mahdollistavathan kassamagneetit sen, että niiden lomassa voidaan esittää musiikkia pienemmänkin ryhmän makuun. Suuruuden ekonomia toimii näinkin.

Suuri yleisö äänestää vuosi toisensa jälkeen jaloillaan, ja saapuu ahkerasti Poriin. Järjestäjien tavoitteena on tänä vuonna myydä 57 000 lippua, ja torstai-iltaan mennessä lippuja oli myyty jo reilusti yli 45 000, joten näyttää vahvasti siltä, että järjestäjien tavoite toteutuu.

Se onkin hyvä, sillä tavoitteen täyttyminen mahdollistaa sen, että Porissa kuullaan kansainvälisiä tähtiä tulevaisuudessakin.

Yleisölle Pori Jazz on viihdettä, mutta järjestäjille eli Pori Jazz 66 ry:lle ja Pori Jazz Oy:lle tapahtuma on suurta liiketoimintaa. Tänä vuonna festivaalin budjetti on 5 miljoonaa euroa, ja viime vuosina budjetit ovat pitäneet kiitos suotuisten säiden mutta ennen kaikkea yleisöä houkuttelevan konserttitarjonnan.

Porilla ja ympäröivälle maakunnalle festivaalin merkitys on vielä huomattavasti suurempi, sillä uusimpien arvioiden mukaan tapahtuma tuo seudulle rahaa kaikkiaan 37,5 miljoonaa euroa. Raha tulee pääasiassa erilaisille palveluyrityksille, mutta verojen kautta tapahtumasta hyötyy myös erityisesti Porin kaupunki.

Takana ovatkin ne ajat, jolloin kaupungin ja jazzorganisaation välillä käytiin jatkuvaa kiistaa kaupungin tukirahasta. Suora tuki ei ole edelleenkään suuren suuri, mutta kaupunki ymmärtää kuitenkin tapahtuman arvon. Yksi osoitus tästä on se, että kaupunki lähti aikanaan toteuttamaan Jyrki Kankaan aluksi suuruudenhullulta kuulostanutta ideaa Kirjurinluoto Arenasta.

Nyt, vaikka kenttä on suurimman osan vuodesta tyhjä, monikaan ei aseta sen olemassaoloa kyseenalaiseksi.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva