Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

8.7.2011 - Pori on taas hetken valtakunnan keskipisteenä

Ensi viikolla Porissa järjestettävä keskikesän keskustelufoorumi Suomi Areena vie Porin jälleen kerran hetkeksi valtakunnan keskipisteeseen, kun vaikuttajien kerma kokoontuu muutamaksi päiväksi Satakunnan pääkaupunkiin. Kaikkiaan eri alojen keskustelijoita Poriin saapuu lähes 500.

Porin Suomi Areenassa on totuttu keskustelemaan leppeässä tunnelmassa vaikeistakin kansalaisten arkeen vaikuttavista asioista, ja niin tapahtuu tälläkin kertaa. Viikon aikana nousevat esiin mm. työelämän asiat, mutta ihmisten toimeentulo on esillä laajemminkin, onhan Suomi Areenan pääyhteistyökumppanina tänä vuonna sosiaali- ja terveysministeriö.

Myös kansainvälisyys on korostetusti esillä, sillä Poriin saapuu mm. YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon ensimmäistä kertaa. Hän on keskustelemassa ensi viikon perjantaina tasavallan presidentti Tarja Halosen sekä Nokian ja Shellin hallituksen puheenjohtajan Jorma Ollilan kanssa kestävästä kehityksestä.

Ensimmäinen Suomi Areena järjestettiin kesällä 2006, ja se syntyi yhteiskunnallisen keskustelun tarpeesta keskellä kesää, jolloin Suomi muuten hiljenee. Tapahtuman saaminen Poriin on ollut Porille ja koko Satakunnalle eräänlainen lottovoitto: jos yhteiskunnan päättäjät eivät siihen mennessä tienneet Porista paljoa, niin nyt he tietävät, että Pori on paljon muuta kuin taantunut teollisuuskaupunki, jollaisena sitä pidettiin pitkään.

Tosin tapahtuman ajoittuminen samaan aikaan toisen maan kärkitapahtuman Pori Jazzin kanssa antaa porilaisesta elämästä ehkä hieman väärän kuvan. Karhukaupunkihan ei ole normaalisti aivan niin vireä kuin se on jazzviikolla. Jazzfestivaali on kuitenkin ollut vaikuttamassa siihen, että Suomi Areenakin on asettunut Poriin.

Hyvällä idealla on aina monta omijaa, mutta on selvää, että aloite Suomi Areenan ja Porin yhdistämisestä on lähtenyt MTV 3:lta, joka yhdessä Porin kaupungin kanssa on tapahtuman järjestäjä. Porissa taas suurimman työn tapahtuman saamiseksi ja sen ylläpitämiseksi on tehnyt ja tekee edelleen kaupungin tiedotuspäällikkö Tapio Furuholm, jonka roolia Suomi Areenassa ei voi väheksyä. Hän sai aikanaan kaupungin päättäjät ymmärtämään tapahtuman merkityksen Porille.

Hyvällä idealla olisi myös monta ottajaa. MTV 3:n ja Porin kaupungin yhteistyösopimus Suomi Areenasta on voimassa vuoteen 2014 saakka. Tiedossa on, että myös mm. Helsinki havittelee sitä itselleen. Porilaisten onkin syytä tehdä kaikkensa, että Suomi Areena jatkuu Porissa myös tuon vuoden jälkeen.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva