Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

23.6.2011 - Hallitukseen ja Kiuruun kohdistuu suuria odotuksia

Kuuden puolueen sateenkaarihallitukseen kohdistuu suuria odotuksia, jotka voivat osoittautua myös liian suuriksi.

Todellinen uhka tullee ulkoa, Euroopan velkakriisin käänteitä on vaikea ennakoida. Mutta omillakin toimilla on vaikutusta.

Hallitusohjelmassa piilee tyytymättömyyden siemeniä, joiden seurauksena perussuomalaiset saattavat vain kasvattaa kannatustaan ja hallituskokoonpanon nimi muuntua kansan suussa sixpackista rat packiksi.

Viime päivinä on mediassa näkynyt tyytyväisiä naamoja, ja demarienkin keskuudessa hallitusohjelmaa on kehua retosteltu: siinä näkyy vahva sosialidemokraattinen kädenjälki ja siinä korostuvat SDP:n työn ja oikeudenmukaisuuden arvot.

Hyviä puolia lienevätkin esimerkiksi perusturvan sadan euron korotus, vanhuspalvelulaki yms.

Mutta hurskastelua on puhua, että veronkorotukset on torjuttu. Ketä se kiinnostaa, jos todellisuudessa tulotasoa syödään muita teitä. Kuten kuntien valtionosuuksien leikkauksilla. Ilman uusia velvoitteitakin, kuten vanhuspalvelulakia, on odotettavissa kuntaveron korotuksia ja palvelujen karsimista.

”Kunnon” kansalaiset eivät voi arvostella tupakan, alkoholin tai makeisten verotuksen kiristymistä, mutta bensan hinnan 10 sentin korotusta on monen vaikea niellä.

Aivan kuin päättäjät eivät ymmärtäisi, että hyvin monen pitää turvautua omaan autoon, koska on esim. työn takia päästävä sinnekin mihin ei kulje julkisia kulkuneuvoja.

Ehkä matkustamisen kustannukset ovat unohtuneet päättäjiltä, kun niitä ei tarvitse itse maksaa.

Ja aivan kuin olisi unohdettu, että bensan hinnan korotus heijastuu paitsi matkustamisen kustannuksiin myös kaikkinaisiin kuljetuksiin ja sitä kautta hintoihin, mikä kiihdyttää entisestään inflaatiota.

Suuria odotuksia, ehkä liiankin suuria, kohdistuu myös asunto- ja viestintäministeriksi valittuun porilaiseen Krista Kiuruun. Demareilla on paineita saada toiveitaan läpi maakunnasta, koska omaa ministeriä ei ole ollut 30 vuoteen.

Krista Kiuru ei varmasti alennu siltarumpupolitiikkaan, mutta yhtä varmasti hän ajaa tarmokkaasti niitä asioita, jotka maakunta on ansainnut ja joita se tarvitsee elinvoimaisuutensa säilyttämiseksi.

Satakuntalaisille ei Kiurun valinta ollut hämmästyksen aihe, kuten se näyttää olevan pääkaupunkiseudun medialle. Kun ei esiinny television viihdeohjelmissa tai naistenlehtien juorupalstoilla, on tuntematon yllättäjä.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva