Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

6.5.2011 - Uuden hallituksen on torjuttava köyhyyttä

Uuden hallituksen muodostaminen maahan eduskuntavaalien jälkeen on viivästynyt Portugalin rahoituskriisin takia, ja neuvottelut uudesta hallitusohjelmasta päässevät toden teolla alkamaan vasta toukokuun puolivälin tietämillä.
Uudessa hallituksessa ovat todennäköisesti mukana kokoomus, sosialidemokraatit ja perussuomalaiset, joiden kesken on päästävät sopuun lukuisista kotimaan asioista, vaikka Portugali-paketti juuri nyt hiertääkin tulevien hallituspuolueiden yhteistyökuvioita eniten.
Yksi kiireellisimmistä kysymyksistä on köyhyyden ja eriarvoisuuden vähentäminen. Edellinen, nyt rampana toimitusministeriönä jatkava oikeistohallitus ei eriarvoisuuteen juuri kiinnittänyt huomiota. Mutta nyt tarvitaan muutos, sitä edellyttävät paitsi kansalaisten hätä myös eduskuntavaalien tulos.
Vaalikamppailun aikana vanhoista suurista puolueista vain SDP:llä oli selkeä ohjelma köyhyyden torjumisesta ja eriarvoisuuden vähentämisestä, ja puolueen johto on vakuuttanut - aivan oikein - nyt vaalien jälkeenkin vaativansa sitä uuteen hallitusohjelmaan. Tämä tuli esille mm. lukuisissa vappupuheissa myös Satakunnassa.
Eriarvoisuus ei merkitse pelkästään sitä, että joillakin on käytettävissään enemmän rahaa päivittäiseen elämiseen kuin toisilla. Kasvussa olevien tuloerojen lisäksi myös terveyserot ovat meillä venyneet. Ei tarvita välttämättä tutkimuksia sen ymmärtämiseen, että esimerkiksi työttömällä on heikommat mahdollisuudet terveytensä hoitoon kuin työterveydenhuollon piirissä olevalla työllisellä.
Rahasta on kuitenkin kaiken aikaa kyse, ja uuden hallituksen tuleekin puuttua köyhyyteen ripeästi. Laskutavasta riippuen puolisen miljoonaa suomalaista elää köyhyysrajalla, ja työttömyydellä on siinä merkittävä osuus. Myös suuri määrä opiskelijoita ja eläkeläisiä kuuluu tähän ryhmään.
Sosialidemokraatit ovat vaatineet mm. sitä, että toimeentulotukea saaville lapsiperheille on maksettava täysimääräiset lapsilisät ilman, että ne vähentävät toimeentulotukea. SDP on vaatinut sadan euron korotusta perusturvaan, ja se tulisi ulottaa myös pienituloisiin eläkeläisiin. Tueksi tarvitaan oikeidenmukainen verouudistus.
Tulevaisuuden kannalta ehkä tärkein uudistus on nuorten työllistäminen. Demarit ovat vaatineet nuorisotyöttömyyteen nollatoleranssia,  jolla alle 25-vuotiaille taataan työ-, koulutus- tai harjoittelupaikka. Työpaikka on paras tapa ehkäistä nuorten syrjäytyminen, jolla taas on vakavat seuraukset nuorelle itselleen mutta myös koko yhteiskunnalle.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva