Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

29.4.2011 - SDP tarvitsee edelleen maakuntalehtensä

Sosialidemokraattisen puolueen johto on heti eduskuntavaalien jälkeen aloittanut organisaationsa viilaamisen. Torjuntavoitoksi kiitelty vaalitulos vei puolueelta kolmen kansanedustajan paikkaa, ja niiden mukana vähenee myös puolueen saama valtion tuki. Osa tuosta tuesta maksetaan puolueille viestintätukena, jolla ne voivat tukea omaa lehdistöään.


SDP on jo muutaman vuoden supistanut maakuntalehdille maksamaansa tukea, ja se on purrut erityisesti Porissa ilmestyvään Uuteen Aikaan ja Oulussa ilmestyvään Pohjolan Työhön, jotka olivat pitkään ainoat kolmepäiväiset demarilehdet Suomessa. Puolueen pää-äänenkannattaja on viisipäiväinen, ja muut SDP:n maakuntalehdet ovat jo kauan ilmestyneet vain kerran viikossa.
Tuen supistuttua Uusi Aika joutui vähentämään viikoittaiset ilmestymispäivänsä aluksi kahteen, ja tämän vuoden alussa lehti muuttui viikkolehdeksi.


Nyt Uuden Ajan kuten koko SDP:n maakuntalehdistön yllä on jälleen synkkiä pilviä. SDP:n johto haluaisi ottaa viestintätuen maakuntalehdiltä pois kokonaan ja keskittää tuen Uutispäivä Demarille sekä verkkoviestintään.


Jo oman asemansa turvannut Demari ilakoi asialla pääkirjoituksessaan 27.4. kysymällä, kuinka tehokasta on jakaa pienentyvää viestintätukea niin moniin murusiin kuin SDP nyt tekee.


Uutispäivä Demarin kysymykseen on helppo vastata: Säilyttämällä maakuntalehtensä SDP nimenomaan varmistaa sen, että sosialidemokratian viesti kuuluu myös maakunnissa. On turhaa haihattelua luulla, että oman lehden kuoltua Uutispäivä Demari alkaisi levitä maakuntiin, tai että kaikki kansa siirtyisi sosiaalisen median käyttäjäksi, tai että rehellinen viesti kulkisi porvarillisen, omistukseltaan keskittyneen valtamedian välityksellä.


Jos puoluejohdon tahto toteutuu, SDP on tekemässä suuren virheen, jolla kavennetaan sananvapautta ja itse asiassa vain vauhditetaan sosialidemokratian alamäkeä. SDP tarvitsee oikeanalaista politiikkaa, mutta myös oikeanlaista viestintää.
Sosialidemokraateilla on karvaita kokemuksia Satakunnassa ja erityisesti Porissa, kuinka alueen valtalehti tekee kaikkensa kampittaakseen SDP:n menestystä. Satakunta ja Pori ovat olleet vuosikymmenet vahvaa demarialuetta, ja siihen Uudella Ajalla on kiistämättä ollut oma osuutensa.


Menneet eduskuntavaalit olivat tavallaan viimeinen varoitus siitä, kuinka suuret uhat nyt ovat. Ensi vuonna ovat kunnallisvaalit, ja ellei demareilla ole omaa lehteä palomuurinaan, voivat jäljet olla tuhoisat.


Ainoa mahdollisuus viestintätuen supistuessa on, että kaikilta lehdiltä otetaan pois vähän, mutta kaikki saavat edelleen tukea.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva