Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

8.4.2011 - Vaalitaistelussa päästy asiaan

Eduskuntavaaleihin on aikaa runsas viikko, ja se näkyy puolueiden ja yksittäisten poliitikkojen puheiden kovenemisena. Päähallituspuolueet keskusta ja kokoomus ovat jo joutuneet välillä tukkanuottasille keskenään ja perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinikin on joutunut iskulauseiden sijaan selittämään myös puolueensa todellisia kantoja, mikä on selvästi hermostuttanut häntä.

Pääoppositiopuolue SDP näyttää vahvistaneen asemiaan samalla, kun vaalikeskusteluissa on ryhdytty puhumaan todellisista kansalaisten arkeen vaikuttavista asioista kuten verotuksesta, työllisyydestä ja työelämästä. EU:n kriisimaiden rahoittaminen tai Suomen osallistuminen Libyan kriisin selvittelyyn ovat toki tärkeitä asioita, mutta eniten suomalaisten arkeen vaikuttavat kuitenkin puhtaasti sisäpoliittiset ratkaisut.

Porissa tällä viikolla vieraillut SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma sanoi havainneensa vaalikentillä kiertäessään, että vaalikamppailun luonne muuttui viime viikolla mm. sen jälkeen, kun perussuomalaisten Soini käänsi takkiaan EU:n kriisirahastokiistassa.

Heinäluoman näkemyksen mukaan SDP:nkin viesti on jälleen alkanut maistua, kun äänestäjien halu kannattaa perussuomalaisia pelkän protestin takia on alkanut hiipua.

Ensimmäiset merkit tästä näkyivät käytännössä MTV3:n tämänviikkoisessa mielipidemittauksessa, jossa perussuomalaisten kannatus lähti laskuun ja demarien nousuun.

Eero Heinäluoma korosti Porissa, että SDP on ainoa todellinen vaihtoehto nykyiselle porvarihallitukselle, joka haluaa kokoomusvetoisesti viedä Suomea kohti tasaveroa mm. arvonlisäveroa ja energiaveroja korottamalla.

Sosialidemokraattien verolinja, jossa veroja maksetaan kunkin maksukyvyn mukaan on oikeudenmukainen linja. Silloin pienituloinen maksaa suhteessakin pienempää veroa kuin suurituloinen.

Kuulosti varsin irvokkaalta, kun kokoomuksen varapuheenjohtaja Sampsa Kataja taannoin sanoi, että maksaahan pankkiiri Nalle Wahlroos enemmän arvonlisäveroa ostaessaan kalliit punaiset merkkifarkut kuin halpahallista halpisfarkut.ostava pienituloinen.

Vaikka Portugalin kriisi varmasti sävyttää keskustelua vaalitaistelun viimeisellä viikolla, on toivottavaa, toreilla, saleissa ja studioissa puhuttaisiin enemmän puhdasta sisäpolitikkaa.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva