Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

25.3.2011 - Ääriainekset eivät sovi kirkkoonkaan

Suomen evankelisluterilainen kirkko on joutunut lyhyen ajan kuluessa toistamiseen setvimään suhtautumistaan ääriaineksiin, jotka tulkitsevat ahdasmielisesti Raamattua.

Kun Ylen Ajankohtaisen kakkosen ns. homoillassa kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen käynnisti homovastaisen keskustelun, ovat nyt vuorossa äärikristilliset nuorisojärjestöt, jotka kampanjassaan ovat rinnastaneet homot sairaisiin ja murhaajiin.

On ymmärrettävää, että ääriainesten suhtautuminen homoihin tai yhtä hyvin naispappeihin on kuohuttanut ja loukannut kansaa, jonka enemmistö on monissa muissakin eettisissä kysymyksissä melko vapaamielistä ja moniarvoisesti ajattelevaa. Seurauksena on ollut joukkoeroamisia kirkosta ja joka tapauksessa kiivasta keskustelua.

Kirkon johto onkin aivan oikein sanoutunut irti tuoreimmasta kampanjasta, ja arkkipiispa Kari Mäkisen mukaan harkinnassa on nyt, lopettaako kirkko näiden järjestöjen rahoituksen. Mäkisen mukaan joka tapauksessa kampanja on syytä lopettaa.

Vaikka arkkipiispa ei ole lausunnoissaan suoraan todennut sitä, niin kirkon johdon viesti on ollut se, etteivät ääriainekset sovi kirkkoonkaan kuten eivät koko suomalaiseen yhteiskuntaan.

Toisaalta ääriaineksia on aina ollut ja tulee olemaan yhteiskunnan eri osa-alueilla. Kirkon piirissä tämä näkyy myös paikallisissa seurakunnissa vaikkapa Satakunnassa. Kankaanpään seurakuntaa johtaa naispappeutta tiukasti vastustava kirkkoherra, ja Porissa taas jotkut johtaviksi luottamushenkilöiksi päässeet äärikonservatiivit suhtautuvat työväenliikkeeseen ikään kuin siihen kuuluvat eivät olisi kristittyjä lainkaan.

Valitettavaa on se, että kansan protesti suuntautuu usein väärään osoitteeseen. Niin tälläkin kertaa.

Homokeskustelussa virallinen kirkko on tehnyt pesäeroa ääriliikkeisiin sekä ilmaissut hyväksyvänsä homot ja lesbot, ja esimerkiksi Päivi Räsäsen Kristillisdemokraatit eivät ole yhtä kuin kirkko. Siitä huolimatta useat ovat protestiksi eronneet kirkosta.

Tilanne on hieman samanlainen kuin politiikan vaalienalustunnelmissa. Kansa on tyytymätön oikeistohallituksen toimintaan. Protestiksi osa äänestäjistä on gallupien mukaan siirtynyt Timo Soinin sutkautusten siivittäminä Perussuomalaisten kannattajiksi, kun taas vanhat oppositiopuolueet, eritoten SDP, mielletään totuuden vastaisesti edelleen hallituspuolueiksi.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva