Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

31.12.2010 - Keskustalla on suurin hätä Satakunnassa

Ensi huhtikuun eduskuntavaaleihin on aikaa 107 päivää, ja puolueet sekä yksittäiset ehdokkaat valmistautuvat täyttä päätä vaalikampanjoihinsa.

Gallupit kertovat, että Timo Soinin perussuomalaiset kirivät kovalla vauhdilla kiinni suurten puolueiden kolmikkoa. Se on aiheuttanut erityisesti keskustassa jopa paniikin kaltaisia reaktioita, mutta myös kokoomuksessa ja sosialidemokraateissa myönnetään, että perussuomalaiset ovat uhka niiden kannatukselle, eikä sitä kannatakaan kiistää.

Kovinta taistelua suuret puolueet käyvät persuja vastaan Uudellamaalla, jossa puolueen isähahmo ja kansansuosikki Timo Soini on ehdokkaana. Helsingin Sanomien torstaina julkaiseman gallupin mukaan perussuomalaiset saisivat Uudellamaalla jopa neljä paikkaa syöden hallituspuolueiden kannatusta.

Vaikka Soinia voi äänestää vain Uudellamaalla, perussuomalaiset lisäävät varmasti kannatustaan myös muualla. Satakunnassa suurimmassa hädässä näyttäisi olevan keskusta, joka todennäköisesti menettää kolmannen paikkansa persuille huolimatta vaaliliitosta kristillisten kanssa.

Tälle arviolle on useitakin perusteita. Entinen ministeri Juha Korkeaoja (kesk) sai neljä vuotta sitten Satakunnan viimeisen edustajapaikan, ja jo tuolloin perussuomalaisten konkari Anssi Joutsenlahti hengitti Korkeaojan niskaan.

Kun tulevissa vaaleissa Joutsenlahti on jälleen ehdokkaana Pohjois-Satakunnassa, ja vastaavasti keskustan entinen vahva vaikuttaja Kauko Juhantalo samalta alueelta ei ole, niin Joutsenlahden asema on entistä vahvempi.

Tämän mallin mukaan persut saisivat Satakunnassa yhden paikan, ja muut puolueet säilyttäisivät asemansa.

Toisaalta Anssi Joutsenlahti saattaa vetää mukanaan toisenkin edustajan, ja tällöin vahva putoajaehdokas olisi kokoomuksen Anne Holmlund, jonka suosio on laskenut ministeripostista huolimatta tai juuri sen takia.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva