Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

30.11.2010 - Porin demarijohdolle annettava nyt työrauha

Porin sosialidemokraattien sisäiseen kärhämään saatiin viime perjantaina ratkaisu, kun kunnallisjärjestön nykyinen johto sekä puolueen edustajat Porin kaupungin johtoelimissä saivat järjestön edustajilta valtakirjan jatkaa tehtävissään.
Kunnallisjärjestön edustajiston useiden äänestysten lopulta varsin selkeää voittoa nykyiselle johdolle edelsi viime keväästä asti jatkunut kädenvääntö vallasta kolmen suuren sosialidemokraattisen perusjärjestön välillä. Tähän vääntöön vedettiin mukaan väkisin myös muut pienemmät demariyhdistykset.
Kärhämä on vienyt järjestöväeltä turhaa energiaa keskinäiseen kinasteluun, kun sama energia olisi voitu käyttää hyödyllisemminkin: politiikkaan muita puolueita vastaan tai niiden kanssa porilaisten parhaaksi.
Demarien jäsentenvälisten on tiedetty haittaavan koko Porin kaupungin päätöksentekoa, kun suurimman ryhmän rivit ovat olleet sekaisin.
Edustajiston kiihkeän kokouksen myötä riidat on toivottavasti ratkaistu. Kaikki osapuolet toivottavasti myöntävät, että politiikan ei tarvitse olla ikuista valtataistelua omien kesken, vaan että kaupungin luottamuselimissä SDP:tä edustavat henkilöt ovat sosialidemokraattisen politiikan ja kuntalaisten edun ajajia, eivät yhdistysten.
Joka tapauksessa on enemmän kuin toivottavaa, että Porin demarijohto saa nyt erityisesti omilta taustajoukoiltaan työrauhan päätehtävänsä eli sosialidemokraattisen kunnallispolitiikan tekemiseen.
Kahden vuoden kuluttua ovat seuraavat kunnallisvaalit, joihin sosialidemokraattien on voitava mennä yhtä jalkaa sen puolesta, että porilaiset saisivat kotikunnaltaan oikeudenmukaisia palveluja kohtuuhintaan.
Vain sillä keinolla puolue säilyttää suurimman ryhmän asemansa Porissa.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva