Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

23.11.2010 - Työn puolue nostaisi Suomen jaloilleen työn avulla

SDP veti työn vaalitavoitteidensa keskiöön. Työn kautta päästään käsiksi moniin yhteiskunnan kipukohtiin. Liian harva osallistuu työn välityksellä yhteiskunnan toimintaan. Liian moni poistuu työelämästä ennenaikaisesti työn vaatimusten uuvuttamana. Liian moni joutuu työelämän kehnojen pelisääntöjen runtelemaksi.

Työnantajat ovat jo turhankin pitkään määritelleet työelämästä käytävän keskustelun asialistan. Palkansaajille se on tarjonnut lähestulkoon vain heikennyksiä. Työnantajien listalle ovat löytäneet esimerkiksi eläkeikärajan korotus, lomien lyhennys ja paikalliseen sopimiseen pakottaminen. Korkea työttömyys on auttanut kiristämään työelämäruuvia entisestään.

Työelämän heikennykset eivät synny minkään luonnonlain pakottamina. Siksi niille on olemassa myös vaihtoehto. SDP kutsuu sitä nimellä työelämän reformi. Työn tekemisen ehtoja voidaan ja niitä pitää parantaa. Mitä useampi suomalainen on töissä ja mitä pitempään hän pysyy työelämässä, sitä vankemmalla pohjalla on hyvinvointi.

Työn puolueena SDP haluaa laatua työelämään. Jos ja kun rakenteita uudistetaan, tehtäköön se ihmisten ehdoilla. Siihen tarvitaan hyvää johtamista, työntekijöille mahdollisuuksia osallistua ja elämän eri vaiheisiin sovitettavia työaikajoustoja.

Työelämän laatua ovat myös kaikille yhteiset ja oikeudenmukaiset pelisäännöt. Pätkä–ja vuokratyötä tekeville tämä tarkoittaa nykyistä parempaa palkkaturvaa ja mahdollisuutta viettää palkallista lomaa. Suomen menestys rakentuu vahvasti osaavien ihmisten varaan, ja sen vuoksi on turvattava mahdollisuus päivittää ammattitaito myös töissä oltaessa.

Uutta työtä luomalla voidaan panna kuntoon julkinen talous. Sen alijäämän mittavuus edellyttää yli vaalikauden ulottuvaa ohjelmaa. SDP esittää ohjelman keskeisiksi osiksi työllisyyspanostusten lisäystä, jota täydentävät rakenteelliset uudistukset, veroremontti ja menokuri.

SDP:n tavoitteet tarjoavat näköalan työelämän laadun parantamiselle. Ne ovat myös vaihtoehto hallituksen saamattomuudelle työllisyyspolitiikassa.

Vaihtoehtoa arvioitaessa on syytä muistaa, miten SDP:n arviot talouskriisin tulosta ja sen vaatimista toimista osuivat kohdalleen paremmin kuin hallituksen toteuttama politiikka.

Sosialidemokraateilla on uskottava, toteuttamiskelpoinen malli nostaa Suomi jaloilleen.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva