Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

16.11.2010 - Satakunnan demarit yhtenäisenä vaaleihin

Satakunnan sosialidemokraattien piirikokous lauantaina Raumalla oli osoitus siitä, että demaripiiri on menossa yhtenäisenä rintamana kohti ensi huhtikuun eduskuntavaaleja, joihin on nyt aikaa 152 päivää. Piirijärjestölle valittiin entinen johto yksimielisesti, ja ilman välihuomautuksia piirikokous asetti myös 14 kansanedustajaehdokasta. Vaalikamppailu voi siis alkaa.

Yhtenäisyyttä sosialidemokraatit nyt tarvitsevatkin, sillä vastustajat ovat aivan muualla kuin omissa riveissä - myös Porissa, jonka järjestöväen sisäiset kahinat hieman varjostavat piirin yhtenäisyyttä. Maakunnan pääkaupungissakin SDP:n sisäisen sovun löytyminen ilman ennustettua yhteenottoa olisi äärimmäisen suotavaa.

Sosialidemokraatit eivät ole oppositiossa onnistuneet nostamaan kannatustaan, vaikka SDP onkin gallupeissa jättänyt keskustan taakseen. Jonkinlaista lohdutusta puolueen kannatuksen alamäkeen tuo se, että kaikki muutkin suuret puolueet ovat nyt samassa tilanteessa.

Sen sijaan perussuomalaiset ovat rynnineet lyhyessä ajassa hätistelemään jo keskustan kannatuslukuja.

Vuoden 2007 eduskuntavaaleissa sosialidemokraatit säilyttivät Satakunnassa suurimman puolueen asemansa lähes 30 prosentin ääniosuudella saaden kolme kansanedustajaa.

Tulevissa vaaleissa demaripiiri tavoittelee samanlaista tulosta, ja Satakunnan oloissa sitä voidaan pitääkin realistisena tavoitteena: puolueen ehdokasasettelu on vähintäänkin kohtuullinen, ja vastaavasti muilla puolueilla ei ole Satakunnassa ehdokkaina suuria tähtiä imuroimassa ääniä.

Kokoomuksen ja keskustan entisistä tähdistä useimmat ovat enemmän tai vähemmän ryvettyneet kuluneen kauden aikana, ja perussuomalaisilla taas ei ole Satakunnassa etukäteen ylivertaista ehdokasta. On muistettava, että persujen keulakuvaa Timo Soinia voi äänestää vain Uudellamaalla.

Demarien mahdollisuus säilyttää Satakunnan suurimman puolueen asemansa näyttää siis hyvältä, mutta siihen ei pidä tuudittautua. Tulos vaatii paljon työtä sekä myös puolueen valtakunnallista vetovoimaa.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva