Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

12.11.2010 - Kirkolliskokouksen homo-kanta saattaa olla pettymys

Parhaillaan Turussa koolla olevan kirkolliskokouksen on määrä päättää tänään perjantaina evankelis-luterilaisen kirkon suhtautumisesta homopareihin.

Torstaina kokous kävi kiihkeää keskustelusta siitä, pitäisikö kirkon järjestää vapaamuotoinen rukoushetki rekisteröityneille homopareille vaiko ei.

Lisäksi liberaaleimmat edustajat olisivat valmiita hyväksymään homoliittojen siunaamiseen, kun taas jyrkimmät tahot eivät haluaisi kirkon hyväksyvän homoutta lainkaan.

Kirkolliskokouksen perustevaliokunta esitti, että homopareille järjestettäisiin vapaamuotoisia rukoushetkiä, mikä ei merkitse parisuhteen siunaamista, eikä muuta kirkon oppia miehen ja naisen välisestä avioliitosta. Valiokunta ei halunnut myöskään pakottaa kirkon työntekijöitä rukoukseen, vaan se olisi vapaaehtoista.

Valiokunnan mietintö on kompromissi ja siksi melko ympäripyöreä.

Arkkipiispa Kari Mäkinen toivoi kirkolliskokouksen avauspuheessaan selkeää kantaa kirkon suhtautumisesta homopareihin, mutta valiokuntamietinnön perusteella ei näin näyttäisi käyvän. Toki kirkko nyt antaisi homopareille hyväksynnän, mutta koska pappeja ei velvoiteta rukoilemaan heidän puolestaan, merkitsee se sitä, että homopari ei välttämättä saa rukousta ja hyväksyntää omasta seurakunnastaan.

Homoudesta näyttääkin tulevan kirkolle samanlainen ikuisuuskiista kuin naispappeudesta. Kesti yli 20 vuotta, ennen kuin todettiin rikolliseksi, jos miespappi kieltäytyy työskentelemästä naispapin kanssa.

Kirkon liberaaleimmille jäsenille perjantain päätös saattaakin olla pettymys, mitä se toki saattaa olla myös jyrkemmälle väelle - äänestystuloksesta riippuen.

Kävi kiistassa miten tahansa, ristiveto kirkossa jatkuu, mutta paras reaktio siihen ei kuitenkaan ole, että joukkopako kirkosta jatkuisi - eikä seurakuntavaaleissa äänestettäisi.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva