Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

5.11.2010 - Vt 8:n kunnostus aloitettava Pori-Rauma -väliltä

Satakunnan ja Varsinais-Suomen maakuntaliitot ottivat pari viikkoa sitten yhteiseksi edunvalvonnan tavoitteekseen, että valtatie 8:n peruskorjaus saadaan valtion tieohjelmaan seuraavalla hallituskaudella.
Tavoite onkin hyvä, sillä kasitien kunnostuksesta Porin ja Turun välillä on tullut milteipä iäisyyskysymys. On enemmän kuin suotavaa, että hankkeeseen viimein saataisiin vauhtia. Helppoa sen saaminen valtion kovin niukaksi käyneeseen tieohjelmaan ei varmaankaan ole, sillä Turun ja Porin välisen tien kunnostus suurten liikennemäärien edellyttämään kuntoon maksaisi arviolta 180 miljoonaa euroa.
Satakunnan edunvalvojat eivät ole saaneet yksinään hankkeeseen potkua. Varsinais-Suomessa ei 8-tien kunnostusta ole tähän asti pidetty tärkeimpänä tiekohteena, koska turkulaiset ovat ensin halunneet saada pääkaupunkiin johtavat yhteytensä kuntoon. Turun ja Helsingin välisen ykköstien uudistaminen tunneleineen onkin sitten jo vuosien ajan vienyt valtaosan koko eteläisen Suomen tierahoista.
Nyt, kun tunnelit viimein alkavat olla ajettavassa kunnossa, voivat turkulaisetkin katsoa uuteen suuntaan: pohjoiseen. Satakuntalaisten on kuitenkin huolehdittava siitä, ettei Varsinais-Suomi saa tällä kertaa valita ensimmäisenä.
Koska 8-tien vuosikymmeniä suunniteltu Hyvelä-Söörmarkku -osuus Porin pohjoispuolella elää omaa loputonta aikatauluaan, on nyt esillä oleva hanke saatava alkuun Porin ja Rauman välisen osuuden parantamisella.
On kohtuutonta, että Porin ja Rauman väliseen runsaan 50 kilometrin matkaan pitää varata lähes tunnin ajoaika tien kapeuden ja hitauden takia. Raskaan liikenteen määrä osuudella jatkaa kasvuaan eikä vähiten Olkiluodon ydinvoimalatyömaiden ansiosta.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva