Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

2.11.2010 - Kristillisdemokraatit tekopyhinä

Televisiossa käyty keskustelu homoseksuaalisuudesta sai liikettä sekä kirkkoon että politiikkaan. Kirkon ovi alkoi käydä ahkerasti. Väkeä erosi ennätystahtiin kirkon jäsenyydestä tympääntyneenä kirkon joidenkin edustajien ahdasmielisyyteen.
Kristillisdemokraatit, joiden edustajiin eronneiden protesti paljolti kohdistuu, haistoivat suvaitsemattomuudessa poliittisen mahdollisuuden. Ottamalla jyrkät kannat homoihin ja maahanmuuttajiin puolue on saanut jonkun verran uusia jäseniä. Teko täyttää poliittisen kannatuksen kasvattamispyrkimyksen tunnusmerkit.
Kirkolle runsaat erot sen jäsenyydestä ovat kiistaton tappio. Pois lähteneet pettyivät suvaitsemattomuuteen. Kyse ei ole vain suhtautumisesta seksuaalisuuteen. Naispappeutta vastustetaan aivan avoimestikin, mutta ilmeisesti vastustusta esiintyy paljon myös pinnan alla.
Nämä kaksi asiaa jakavat kirkkokansaa ahdasmielisiin ja suvaitsevaisiin. Keskustelun kuumeneminen ei välttämättä ole kirkolle haitaksi. Seurakuntavaalien ennakkoäänestys on käynnissä ja varsinaiset vaalit järjestetään parin viikon kuluttua. Vaali–into on jäänyt kirkon vaaleissa yleensä laimeaksi.
Kiivas keskustelu saattaa kuitenkin saada vauhtia äänestäjiin ja osallistumisprosentin nousemaan. Kirkkoon vaikutetaan sisältäpäin. Olisi virhe jättää käyttämättä tilaisuus saada vireyttä ja tuoreita ajatuksia vanhaan organisaatioon. Ahdasmieliset pitävät joka tapauksessa huolen äänensä kuuluvuudesta, joten vain osallistumalla vaaleihin voidaan voimistaa suvaitsevaisuutta kirkon piirissä.
Sille on tarvetta. Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen katsoi Ylioppilaslehden haastattelussa, että Suomen tulisi ottaa vastaan vain sellaisia pakolaisia, jotka ”kulttuurisesti ja uskonnollisesti sopeutuvat tänne, eli asettaa etusijalle esimerkiksi vainotut kristityt”.
Vaikka hän pyöristeli myöhemmin lausuntoaan, kenellekään ei jäänyt epäselväksi kristillisdemokraattien valikoiva lähimmäisenrakkaus. Sitä voi kutsu myös tekopyhyydeksi.
Pakolaispolitiikan lähtökohta ei ole uskonto. Se perustuu hädänalaisten auttamiseen. Kielteisen maahanmuuttoasenteen verhoaminen uskontoon on lähinnä kuvottavaa.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva