Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

29.10.2010 - Sopu Medi-Raumasta rauhoittaa Satakuntaa

Satakunnan sairaanhoitopiirin ja Rauman kaupungin välillä aikaansaatu sopu Medi-Raumasta eli Rauman omasta erikoissairaanhoidosta on Satakunnan yhtenäisyydelle myönteinen etappi.

Yli vuoden jatkunut kädenvääntö Rauman seudun erikoissairaanhoidosta ja Rauman päättäjien ristiveto Satakunnan sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirien välillä on häirinnyt paitsi näiden riitaosapuolten välisiä suhteita myös koko maakunnan mielenrauhaa. Onhan taustalla piillyt se uhka, että jos Rauma olisi turvautunut Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriin, olisi se ollut askel kohti Satakunnan maakunnan hajoamista.

Vaikka neuvoteltavaa sopimuksen yksityiskohdista on vielä paljon ja sopu oli kompromissi, ovat raumalaiset nyt saamassa suurin piirtein sen, mitä he halusivatkin eli Satakunnan sairaanhoitopiiri luovuttaa aluesairaalan vuodeosastot ja perustason poliklinikat raumalaisille. Näin sementoitiin Rauman säilyminen osana Satakuntaa.

Erityisesti Rauman suunnalla sairaanhoitopiirin hangoittelu Rauman omaa sairaalaa kohtaan on mielletty porilaisten masinoimaksi unohtaen, että sairaanhoitopiiri on kaikkien satakuntalaisten kuntien omistama kuntayhtymä. Siinä jokainen kunta yrittää valvoa omaa etuaan. Lisäksi on muistettava, että neuvottelijana on ollut sairaanhoitopiirin puolelta virkamiesten ohella yhtymähallituksen puheenjohtaja, Kankaanpäätä edustava Kauko Juhantalo (kesk). Hänellä ja Porin kaupungilla on varsin vähän yhteistä.
Totuus onkin toinen, sillä Porin kaupungin edustajat ovat toimineet Medi-Rauma -kiistassa taustalla välittäjinä sairaanhoitopiirin johdon lukkiuduttua omiin juoksuhautoihinsa. Tämä on tiedetty ainakin pienessä piirissä, ja raumalaisten on kiittäminen sovusta ainakin osaksi porilaisia, vaikka se katkeralta ehkä tuntuukin.

Joka tapauksessa rauha on nyt maassa, ja Satakunnassa voidaan helpottuneena ryhtyä odottamaan seuraavan kriisin syntymistä - esimerkiksi Pohjois-Satakunnassa.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva