Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

19.10.2010 - Kirkon uudistuttava yhteiskunnan mukana

Kiihtyvällä vauhdilla jatkuva suomalaisten eroaminen kirkosta on merkki siitä, ettei evankelis-luterilainen kirkkomme ole enää välttämättä koko kansan kirkko.

Viime viikon tiistaina käydyn Ylen Ajankohtaisen kakkosen homokeskustelun jälkeen jo reilusti yli 20 000 ihmistä on eronnut kirkosta protestina kirkon vanhoillisten homovastaisille mielipiteille. Satakunnassakin kirkon on jättänyt viikon aikana liki tuhat seurakuntalaista.

Kirkkoa ovat ravistelleet jo useiden vuosien ajan monet ristivedot alkaen naispappeuskiistasta ja huipentuen nyt käytävään homokeskusteluun. Jokainen myrsky on tuulettanut kirkon ummehtunutta ilmaa, mutta raskas laiva näyttää kuitenkin kääntyvän kovin hitaasti.

Kunniaa on annettava kirkon johtajille, erityisesti arkkipiispoille, jotka ovat kukin vuorollaan yrittäneet pitää kirkkoa mukana yhteiskunnan uudistumistahdissa. Uudistuminen ei ole ollut kuitenkaan riittävän nopeaa johtuen siitä, että seurakuntien ns. tosiuskovaisten joukossa on vielä runsaasti - vaikkei enemmistönä - niitä vanhoillisia, joiden tulkinnan mukaan yli 2 000 vuotta vanhassa Raamatussa on nykyisinkin vain yksi ainoa totuus, ja kaikki muu on syntiä. Heihin kuuluu mm. kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen.

Nykyinen arkkipiispa Kari Mäkinen on hankalassa asemassa, kun hän haluaisi uudistaa kirkkoa, mutta samalla hän yrittää estää instituution hajoamista. Mäkiseltä olikin rohkea veto, kun hän antoi Neloselle lausunnon, jonka mukaan pappien on rukoiltava myös homoliittojen puolesta.

Aika ei ole ehkä kuitenkaan vielä kypsä sille, että kirkko vihkisi homot ja lesbot avioliittoon, mutta kyse on ihmisten tasa-arvosta, jota Jeesuskin on korostanut. Kirkon pitäisikin antaa selkeä tunnustus myös samaa sukupuolta olevien rakkaudelle.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva