Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

8.10.2010 - Varjobudjetti pohjustaa vaihtoehtoa

Pääministeri Mari Kiviniemen (kesk.) johtaman oikeistohallituksen politiikalle kunnollisen vaihtoehdon pystyy tarjoamaan vain SDP.
Oppositioasema ei ole tuonut SDP:lle "ilmaisia kannatuspisteitä", joten menestys on hankittava raa´alla työllä ja uskottavalla vaihtoehdolla. Yksi sen työn rakennuspuista, varjobudjetti vuodelle 2011, on tarkoitus esitellä tällä viikolla.
Pääoppositiopuolueen linjaukset joutuvat hallituspuolueiden testiin jo ennen vaaleja. Lisäksi niiden on kestettävä kunnialla äänestäjien testi vaalipäivänä ensi huhtikuussa.
Kysymys ei ole siitä, että haluttaisiin vain tarkennuksia hallituksen esitykseen. Sen asemesta on rakennettava pohja talousohjelmalle, joka ulottuu pitkälle yli seuraavan vaalikauden. On korjattava talouskriisin tuomat vauriot ja ohjattava talous kestävästi vakaalle kasvu–uralle.
SDP:llä on näyttöä, miten Suomi nostetaan kriisistä. Vaikka kaikkia entisiä keinoja ei sellaisenaan voidakaan käyttää, olennaista on luoda parempi kasvuskenario kuin minkä oikeushallitus on saanut aikaan. Sillä parannetaan työllisyyttä ja vahvistetaan vastaisenkin kasvun edellytyksiä.
Samalla julkisen talouden tasapaino kohenee ja menoleikkausten tarve pienenee. Oikeistohallituksen jatko tarkoittaa hitaampaa kasvua, suurempaa valtionvelkaa ja suurempia menosäästöjä.
Niiden vaikutukset kohdistuvat voimakkaimmin huono–osaisiin. On aika panna piste vain paremman väen juhlille. Tiedetään, ettei kannettavaksi tuleva taakka ole kevyt, ja siksi se tulee jakaa oikeudenmukaisesti.
Suomi ei ole vielä suurimpien tuloerojen maita, mutta tuloerot ovat viime vuosina kasvaneet kovaa vauhtia. Kasvu ei ole kuitenkaan luonnonlaki, vaan tuloeroihin vaikutetaan politiikalla. SDP:n on tarjottava vaihtoehto oikeistohallituksen tuloeroja lisänneelle linjalle.
Brittitutkijat Richard Wilkinson ja Kate Pickett ovat osoittaneet, että pienet tuloerot edistävät yleistä hyvinvointia, mutta samalla ne hyödyttävät myös hyväosaisia: kaikki voittavat.
Tuloeroja supistamalla lisätään oikeudenmukaisuutta, joka on SDP:n perusarvoja. Luomalla siihen kiinnittyviä poliittisia tavoitteita synnytetään nykymenolle selvä vaihtoehto, jonka luulisi puhuttelevan äänestäjiäkin.


Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva