Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

1.10.2010 - Kiviniemen hallitus tyhjäkäynnillä

Pääministeri Mari Kiviniemi (kesk.) on nyt johtanut toimitusministeristöksi lamaantunutta oikeistohallitusta sata päivää. Käytännössähän se jatkaa Vanhasen toisen hallituksen ohjelman toteuttamista. Henkilön vaihtuminen ykköspaikalla ei ole antanut lisäpuhtia eväänsä jo syöneelle hallitukselle. Tehdään se, mikä on pakko tehdä, ja vähänkin vaativammat ratkaisut lykätään seuraavan hallituksen syliin.

Pääministerinä Kiviniemi on perehtynyt hyvin opposition ajatuksiin, jopa niin hyvin, että hän on esittänyt niitä ominaankin. SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen varoitti loppukesästä 2008 hallitusta taantumasta. Vähän myöhemmin hän vielä edellytti selvitystä kuntien ja tavallisten ihmisten rahalaitoksiin tekemien talletusten turvallisuudesta.

Kiviniemelle nämä puheenvuorot olivat silloin ”edesvastuuttomia”, vaikka hän itse viime maaliskuussa myönsi hallituksen havainneen samoihin aikoihin myrskyn merkit. Onnetonta Kiviniemen koko hallituskaudelle on kehnojen keinojen valinta taantuman torjunnassa. Jääräpäinen veronkevennyslinja oli tehoton ja syöksi julkistalouden epätasapainoon. Sitä on paikattu velkaantumalla.
Urpilaisen ajatus Suomen rauhan sovittelukyvyn kehittämisestä sai 1,5 vuotta myöhemmin Kiviniemen kannatuksen, kun hän esitti syyskuun alussa Suomen rauhanvälitystyön vahvistamista.

Jos pääministerillä on omia ajatuksia, ne olisi hyvä saada esille pika puoliin. Muuten vaalit tulevat ennen kuin Kiviniemi ehtii niitä esitellä.

Oikeistohallituksessa kokoomus näyttää soittavan ykkösviulua pääministeripuolueen kustannuksella. Kokoomusjohtaja Jyrki Katainen poisti työnantajilta Kela-maksun, jonka jättämää lähes miljardin euron aukkoa budjettiin päätettiin paikata energiaverotuksen kiristyksillä.

Kataisen hehkuttama verouudistus havaittiin pian heikosti valmistelluksi, eikä hallitus ole saanut aikaiseksi selvittää sen tulonjakovaikutuksia.

Keskustan ponnettomat toiveet vetää hyvätuloisetkin mukaan lamatalkoisiin ovat kokoomuksessa kaikuneet kuuroille korville.
Oikeistohallitus ei ole pitänyt eikä pidä oikeudenmukaisuutta ja veronmaksukykyä verotuksen ohjenuorana. Jos se tekisi niin, se sotisi omaa ideologiaansa vastaan. Sen olennainen sisältö on toimia eriarvoisuutta ja tuloeroja lisäävällä tavalla.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva