Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

10.9.2010 - Osuuskauppojen fuusio tekisi S-ryhmästä entistä vahvemman

Torstaina julkistettu Satakunnan Osuuskaupan ja Osuuskauppa Keulan päätös aloittaa yhdistymisselvityksen tekeminen on Satakunnan kauppapalvelujen kannalta paljon järeämpi uutinen kuin ensilukemalta voisi luulla.

Mikäli uusi, koko Satakunnan kattava alueosuuskauppa syntyisi, olisi sen vähittäiskaupan arvo lähes puoli miljardia euroa, joten siitä tulisi paljon merkittävämpi tekijä maakunnan kauppapalvelujen tuottajana kuin nykyiset kaksi alueosuuskauppaa ovat erillään. Voimien yhdistäminen antaisi uudelle osuuskaupalle nykyistä enemmän pelivaraa mm. investointien ja myymäläverkon järjestämisessä.

Vahvan maakunnallisen alueosuuskaupan syntyminen Satakuntaan on haaste muille kaupparyhmittymille.

Siwa- ja Valintalo-ketjuihin keskittyvä Suomen Lähikauppa menetti jo pelin suurista asiakasvirroista viimeistään silloin, kun se keväällä myi Porin Euromarketin osuuskaupalle. K-ryhmä vielä taistelee, mutta S-ryhmä on Satakunnassa jo jättänyt senkin taakseen. Kilpailua pitävät vireänä keskusliikkeiden ulkopuoliset suurmyymälät.

Kuluttajien pohdittavaksi jääkin, onko heidän kannaltaan parempi, että maakunnassa on yksi muita vahvempi kaupan toimija, vai olisiko hintoja kurissa pitävä tasaisempi kilpailu parempi vaihtoehto. Näyttää kuitenkin siltä, että kuluttajat ovat valintansa jo tehneet.

Aina pellervolainen osuuskauppa ei ole ollut niin vahva kuin se nyt on. 1970- ja 80-luvuilla sitä uhkasi sama kohtalo kuin ns. edistyksellistä osuuskauppaliikettä: näivettyminen.

E-liike kuihtui lopulta strategisiin ja osaksi toimivan johdon tekemiin virheisiin, mutta S-ryhmä pääsi uudelleen jaloilleen yhdistämällä pieniä alueosuuskauppoja suuremmiksi.

Samalla konseptilla S-ryhmä vahvistaa nytkin asemiaan Satakunnassa.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva