Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

24.8.2010 - Vihreää tekopyhyyttä

Vihreiden puheenjohtaja, työministeri Anni Sinnemäki jättäisi SDP:n oppositioon jatkossakin, koska hänen mielestään SDP:n linjauksilla "ei voi ajatella ottavansa vastuuta Suomesta".

Lehtihaastattelussa (HS 23.8.) Sinnemäki on myös sitä mieltä, ettei SDP:llä "kerta kaikkiaan ole ehdotuksia tulevaisuuden haasteisiin vastaamiseen". SDP:n kannanotoista syntyvä talouspoliittinen kokonaisuus on Sinnemäen mielestä "käsittämätön".

Vihreiden johtaja on sisäistänyt keskustan puoluesihteerin Timo Laanisen näkemyksen, että nykyinen hallituspohja jatkaa ensi kevään vaalien jälkeenkin. Sinnemäki jakaa puolueet etukäteen vuohiin ja lampaisiin.

Vaalin tulos kuitenkin ratkaisee, mitkä puolueet lopulta neuvottelevat hallitusohjelmasta. Suomen vihreät, toisin kuin monet sisarpuolueensa Euroopassa, tuntevat vetoa yhteistyöhön porvarillisen leirin kanssa. Sinnemäen lausunto jatkaa tätä linjausta.

Puolue on näin halunnut ja haluaa jatkossakin toteuttaa yhteiskunnallista eriarvoisuutta lisäävää politiikkaa. Se on ollut tämän hallituksen suuri missio, eivätkä vihreät ole sitä missään vaiheessa kyseenalaistaneet.

Talouskriisi järkytti julkisen talouden tasapainoa, jonka palauttamiseen ei riitä yksi vaalikausi, vaan siihen tarvitaan vaalikaudet ylittävää johdonmukaista talouspolitiikkaa. Tälle ajatukselle SDP on antanut tukea, vaikka se on jäänyt Sinnemäeltä huomaamatta.

Hallitukselta jäivät huomaamatta myös ne lukuisat varoitukset, joita SDP antoi talouskriisin syvenemisestä ennen kuin hallitus reagoi tilanteeseen. Julkistalouden vaje ei olisi revennyt näin syväksi, jos epäoikeudenmukaisuutta lisänneistä veronkevennyksistä olisi vähän tingitty.

Sosialidemokraatit pitävät tärkeänä vahvaa työllisyyttä ja sen myötä talouskasvua. Hallituksen budjettiesitys ensi vuodelle jättää työttömät sivuraiteelle. Olisi olettanut työministerin puolustavan työllisyyttä pontevammin kuin mitä lopputuloksesta nähdään.

Vienti on talouskasvun moottori. Vientiyrityksille kohtuuhintainen energia on keskeisiä kilpailutekijöitä. Sen saannille eduskunta loi mahdollisuudet uusilla ydinvoimaluvilla. Niitä vihreät vastustivat.

Jos mikä on käsittämätöntä, niin vihreiden pysyminen ydinvoiman lisärakentamista kannattavassa hallituksessa. Vallanhalu ylittää tekopyhyyden häpeän.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva