Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

17.8.2010 - Dinosaurusten aika on ohi

Yksi viikonvaihteen mediatapahtumista oli Metallityöväen liiton entisen viestintäpäällikön Matti Putkosen ero SDP:sta ja liittyminen perussuomalaisiin, joiden vaalityöntekijäksi Putkonen myös näyttävästi ryhtyi Porissa.

Kuulopuheiden mukaan enemmän Hakaniemen katuja kuin Metalliliiton käytäviä viime aikoina kulkeneelle Matti Putkoselle uusi esiinmarssi oli varsin tyypillistä. Hän on osannut aina mediapelin, ja sillä hän on ennenkin natisuttanut liitoksia. Hän oli mm. Metalliliiton sosialidemokraattien keskuudessa oppositiossa, kun Metalli silloisen puheenjohtajansa Erkki Vuorenmaan (sd) johdolla yritti koota suurta SAK:n teollisuusliittojen fuusiota, joka sittemmin kariutui.

Putkosen ansiokkaan uran tähtihetket teollisuusliittojen ja mm. lisäydinvoiman lobbarina ajoittuivat lähinnä 1990-luvulle, jolloin häntä kuunneltiin tarkkaan myös SDP:n johdossa. Viime vuodet hän on joko tahtoen tai tahtomattaan enemmän jäähdytellyt ennen tänä vuonna tapahtunutta siirtymistään eläkkeelle.

Viime vuodet Putkonen on peräänkuuluttanut ay-liikkeen johtoon ja myös SDP:hen nuorennusleikkausta. Hän on puhunut dinosauruksista, joiden aika on ohi. Näihin viimeisiin dinosauruksiin Putkonen on laskenut myös itsensä.

Voidaan olla kahta mieltä siitä, oliko Putkosen eron syy todella SDP:n liiallisessa vihertymisessä, kuten hän on sanonut, vai oliko se seurausta hänen saamastaan kohtelusta demarivetoisen ay-liikkeen sisällä.

Yhtä lailla voidaan pohtia, onko Putkosen siirtyminen perussuomalaisiin voitto Timo Soinille. Tuskin on. Putkonen tuskin imuroi ay-väkeä mukanaan SDP:sta perussuomalaisiin, kuten Soini odottaa. Kaksikon retoriikka on lähellä toisiaan, mutta dinosauruksen opein ja pelkällä retoriikalla ei välttämättä enää rakenneta vaalivoittoa.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva