Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

6.8.2010 - Vihreät panttivangit

Harvoin ristiriita puoluetavoitteiden ja hallitustodellisuuden välillä kärjistyy yhtä voimakkaaksi kuin vihreillä nykyisessä porvarihallituksessa. Yhdestä päätöksestä riippuu vihreiden mielestä se, onko tämä hallitus kaikkien aikojen ympäristövihamielisin (HS 4.8.).

Päätöksessä on kysymys Sipoonkorven kansallispuistosta, jonka perustaminen on mukana hallitusohjelmassa. Aika alkaa käyvä vähiin vaalikauden lähetessä loppuaan ja hallituksen vääntäessä kättä kansallispuiston laajuudesta. Vihreät tavoittelee mahdollisimman laajaa aluetta, mutta vastustus on kovaa. Laaja puisto uhkaisi muiden mielestä tiiviin yhdyskuntarakenteen ja kattavan joukkoliikenteen luomisen Helsingin Sipoolta "kaappaamille" alueille. Kokoomus oli rajansiirrossa erityisen aktiivinen.

Hallituksen syntilistalle kirjautuvat vihreiden mielestä varsinkin luvat kahden uuden ydinvoimalan rakentamiselle. Lupien kylkeen liitetyt muut energiaratkaisut eivät ekologisuudestaan huolimatta riitä pyyhkimään syntejä vihreiden silmissä.

Sipoonkorvesta ei välttämättä synny päätöstä, joka tyydyttäisi vihreitä eli puolue on mukana hallituksessa, jota se itse luonnehtii ympäristövihamieliseksi.

Hallitus on kuitenkin kokonaisuus, ja sen ympäristötaakka lankeaa vihreidenkin kannettavaksi. Ei siitä vastuusta pääse kiemurtelemaan sillä, että on etukäteen hallitusta muodostettaessa ilmoittanut vastustavansa lisäydinvoimaa.

Uskottava menettely olisi ollut alun perin kieltäytyä hallitusyhteistyöstä, koska mahdolliset ydinvoimaratkaisut olivat tiedossa. Sekin tiedettiin etukäteen, etteivät vihreiden voimat riitä niitä estämään.

Ensi kevään vaalien alla vihreiden hallituskauden tilinpäätöksessä todetaan puolueen osallistuneen kaikkien aikojen ympäristövihamielisimmän hallituksen toimintaan. Vaalivaltin tekeminen siitä olisi melkoinen suoritus.

Vaikea on valtteja löytää vihreiden ohjastamien oikeusministeriön ja työministeriön aloiltakaan. Työttömyys ei tässä taantumassa ole karannut massamittoihin. Hallituksen elvytyspolitiikalla on siinä ansioita, vaikka veroelvytystä tehokkaampia keinoja olisi ollut käytettävissä.

Pitkäaikaistyöttömyys jatkaa kasvuaan, eikä työministeriö ole mahtanut sille mitään. Vaalitaistelussa saamattomuudella on paha ryhtyä elvistelemään.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva