Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

30.7.2010 - Porillakin olisi opittavaa Raumalta

Satakunta on ollut viime viikkoina todellinen matkailumaakunta ensin Porin ja nyt Rauman suurten kesätapahtumien ansiosta. Molemmat kaupungit ovat vetäneet parhaimmillaan kymmeniä tuhansia matkailijoita maakunnan ja jopa maan rajojen ulkopuolelta.

Pori on noussut jazzfestivaalien ja Suomi Areenan myötä maakunnan matkailuveturiksi, mutta Raumankaan rooli ei ole mitenkään vähäinen. Parhaillaan vietettävää Pitsiviikkoa voidaan Rauman kokoon suhteutettuna pitää jopa suurempana tapahtumana kuin Pori Jazz.

Pori on maakunnan eittämätön veturi, mutta Pori ei ole välttämättä kaikessa paras. Porin kaupungilla olisi opittavaa Raumalta esimerkiksi juuri matkailun kehittämisessä.

Siinä missä Pori on yksittäisten suurtapahtumien keskittymä, Rauma on erityisesti Vanhan Rauman ansiosta matkailijoiden mielenkiinnon kohteena koko kesän. Eikä suotta, sillä maailmanperintökohteeksikin valittu Vanha Rauma on matkailullisesti jopa mielenkiintoisempi kuin Porvoon vanhakaupunki.

Vanha Rauma on toki oma lukunsa, mutta Raumalla tunnutaan ymmärretyn Poria paremmin matkailijoille tarjottavien palvelujen merkitys.

Esimerkiksi Poroholman merellinen leirintäalue vierasvenesatamineen aivan keskustan kupeessa on sekä ympäristöltään että palveluiltaan korkeatasoinen, ja mukavana yksityiskohtana esimerkiksi kaupunkijuna kulkee Rauman keskustan ja Poroholman väliä. Poroholman ylläpito on yksityistä liiketoimintaa, mutta ilman kaupungin myötävaikutusta se ei olisi onnistunut.

Porin kaupunki tekikin aikanaan virheen, kun se antoi maauimalan vieressä sijaitsevan Isonmäen leirintäalueen näivettyä. Matkailuautojen ja -vaunujen yhä yleistyttyä Porissakin olisi varmasti kysyntää keskustan tuntumassa olevasta leirintäalueesta.
Yyterin ja varsinkaan Siikarannan alueet Meri-Porissa eivät palvele välttämättä niitä, jotka haluavat matkailuvaunuineen viettää kaupunkilomaa.

Porilla olisi tarjota matkailijoille koettavaa pitkin kesää, mutta he tarvitsevat myös tasokkaita palveluja.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva