Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

23.7.2010 - Puoluejohtajien keskustelu oli löpinää

Porin Suomi Areenan tapahtumista etukäteen ehkä mielenkiintoisimmaksi arvioitiin keskiviikkona käytyä puoluejohtajien ”vaalikeskustelua”. Puolitoistatuntinen keskustelu keräsikin arvokkaan Raatihuoneenpuiston täyteen yleisöä.

Keskustelun anti oli kuitenkin lopulta varsin löysää löpinää, joka ei ollut omiaan nostamaan poliitikkojen pohjamudissa kyntävää arvostusta.

Keskustelun epäonnistumisesta ei voi syyttää itse puoluejohtajia, sillä tärkeä rooli oli myös keskustelun järjestäneen MTV 3:n toimittajilla, jotka juonsivat keskustelun. Toimittajat valitsivat aiheet, joista poliitikot keskustelivat, ja aiheet olivat tällä kertaa hyvin pinnallisia.

Voisi kuvitella, että ensi kevään eduskuntavaaleja ei käydä maahanmuuttopolitiikan tai joidenkin muiden keskustelussa esiin otettujen populististen teemojen varassa. Suomi voi tällä hetkellä niin huonosti, että talous- ja veropolitiikka sekä työllisyys ovat varmasti edelleen tärkeimmät teemat, jotka myös kiinnostavat äänestäjiä.

Toki näitäkin teemoja Porin keskustelussa käsiteltiin, mutta huomattavasti enemmän meni aikaa mm. työperäiseen maahanmuuttoon, josta saatiin showmielessä herkullisia kesäpaloja, mutta joiden merkitys on yhteiskunnalle kuitenkin marginaalinen.

Mutta jos kansa halusi showta, niin sitä se sai kuten perussuomalaisten Timo Soinin yleisöön uponneet heitot. Keskustelusta odotettiin uuden pääministerin Mari Kiviniemen (kesk) ja SDP:n Jutta Urpilaisen kaksinkamppailua, ja sitäkin saatiin.

Kahdessa vuodessa Urpilainen on kouliintunut kuitenkin niin, ettei hän joutunut enää hallituspomojen rökitettäväksi kuten kaksi vuotta sitten Porissa. Urpilainen selvisi keskustelusta kunnialla, vaikka jo tulevana pääministerinä esiintynyt Jyrki Katainen (kok) yrittikin painaa Urpilaista alas.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva