Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

20.7.2010 - Urpilainen ja Kiviniemi ottavat mittaa Porissa

Nyt jo ensimmäiset askeleensa tänä vuonna ottaneen yhteiskunnallisen keskustelufoorumin, Porin Suomi Areenan merkitys on kasvanut vuosi vuodelta.

Kun tapahtuma viisi vuotta sitten aloitettiin Porin kaupungin ja MTV 3:n yhteistyönä, siitä toivottiin kesäistä kohokohtaa heinäkuussa muuten hiljentyvään poliittiseen keskusteluun. Pari viime vuotta ovat osoittaneet, että näin on todella käynyt. Porista on tullut muutamaksi päiväksi yhteiskunnallisen keskustelun pääareena jazzin rinnalle.

Tänä vuonna Suomi Areena on paisunut jo viisipäiväiseksi tapahtumaksi, jonka sateenvarjon alla järjestetään noin 90 keskustelua. Nämä tilaisuudet keräävät yleisökseen useita tuhansia ihmisiä seuraamaan ja kommentoimaan alustajien keskusteluja. Oma lukunsa on kansalaistori, jossa järjestöt voivat esittäytyä.

Ei siis ole ihme, että yhteiskunnan eri tahot jo suorastaan kilpailevat pääsystä Porin Areenalle, ja nyt viimeisetkin puolueet ovat huomanneet tapahtuman merkityksen. SDP esimerkiksi hakee Porista ehdotuksia puolueen presidenttiehdokkaaksi.

Tämänkertaisen Suomi Areenan kohokohtiin kuuluu ilman muuta keskiviikkona järjestettävä puolueiden puheenjohtajien keskustelu, jossa käytännössä polkaistaan käyntiin ensi kevään eduskuntavaalien debatti.

Tuon keskustelun mielenkiintoa lisää se, että nyt ensimmäistä kertaa ovat vastakkain kaksi merkittävää naispuoluejohtajaa: SDP:n Jutta Urpilainen ja keskustan tuore Mari Kiviniemi.

Kaksi vuotta sitten silloin tuore oppositiojohtaja Urpilainen joutui silloisen pääministerin Matti Vanhasen (kesk) ja kokoomusjohtaja Jyrki Kataisen höykytettäväksi. Tällä kertaa keskustelu lienee tasaisempi, sillä Urpilaisen asema on vahvistunut, ja ovathan demarit jättäneet kannatuksessa selvästi taakseen keskustan.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva