Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

15.6.2010 - Keskusta keräilee joukkojaan

Keskustan kenttäväki vaihtoi puolueen johtoa ennakko-odotuksia reippaammin. Mari Kiviniemen valinta puheenjohtajaksi näytti todennäköiseltä jo ennen kokousta, samoin se, että Timo Laaninen syrjäyttää kiistellyn Jarmo Korhosen puoluesihteerin paikalta.

Laanisen voitto äänestyksessä oli kuitenkin odotettua kirkkaampi. Yllätys oli myös se, että Korhosen tukijana, mutta myös peruskepulaisena tunnettu kansanedustaja Antti Rantakangas putosi varapuheenjohtajan paikalta.

Keskustan järjestöväki viestitti henkilövalinnoilla haluaan päästä eroon vaalirahasotkujen tuomasta leimasta ja etsiä uutta alkua hiipuneen kannatuksen palauttamiseen.

Keskustan puoluekokouksissa otetaan usein asioihin kantaa henkilöiden kautta. Ei ole kuin kaksi vuotta siitä, kun puoluekokous valitsi keskellä vaalirahasotkuja Jarmo Korhosen uudelle kaudelle puoluesihteeriksi ja pudotti nyt puheenjohtajaksi valitun Mari Kiviniemen varapuheenjohtajan paikalta.

Citykepulaiset eivät olleet silloin suosiossa, nyt peukalo käännettiin heidän kohdallaan pystyyn. Valinnat jättivät kuitenkin puolueen sisälle jännitteitä, jotka uuden johdon on pystyttävä hoitamaan nopeasti pois päiväjärjestyksestä, jos puolue mielii menestyä eduskuntavaaleissa.

Työ aloitettiin jo puoluekokouksessa. Toivottavasti kuitenkaan tuoreen puheenjohtajan esitys kutsua elokuussa yhteiskunnan eri tahot, myös oppositiopuolueet, miettimään, miten talouskasvua ja työllisyyttä vahvistetaan, ei ollut tarkoitettu vain tähän tarpeeseen. Kiviniemi on leimattu porvariyhteistyön kannattajaksi ja puolueen punamultaväkikin on saatava mukaan vaalityöhön.
Kokoomus saattoi pitää samaan aikaan puoluekokoustaan kaikessa rauhassa. Suurin uutisaihe kokouksesta oli Greenpeace-aktivistien esiintyminen.

Mutta kokoomuksessakin muhii. Puolueen johto on tällä hetkellä liberaalisiiven hallussa. Etenkin nuoren polven keskuudessa ovat kuitenkin vahvistuneet selkeästi konservatiiviset arvot. Se näkyi puoluekokouksessa niin puheissa maahanmuutosta kuin puolueen päätöksessä kannattaa peruskoulun pakollisen ruotsinkielen opiskelun poistamista.

Harvoin on puolueen puheenjohtaja ilmoittanut Jyrki Kataisen tavoin heti puoluekokouksen päätöksen jälkeen, että ei aio edistää puoluekokouksen päätöstä. Kokoomuksessa elää yhden miehen kansanvalta – siihen saakka, kunnes kannatuskäyrät kääntyvät alaspäin.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva