Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

11.6.2010 - Hallitus hukkaa tilaisuuksiaan

Poliittinen elämä pyörii vielä muutaman viikon täysillä. Tänään torstaina eduskunta äänestää hallituksen seuraavien neljän vuoden budjettikehyksiä koskevasta selonteosta. Hallitus saa tuen omiltaan vaikka kaikki tietävät, että niillä eväillä ei Suomi seuraavista vuosista selviä.

Viikonloppuna keskustan kujanjuoksu vaalirahasotkuissa, jäsenkorttisekoiluissa ja sisäisissä valtakähinöissä saa yhden käännepisteensä, kun puolue pitää puoluekokouksensa Lahdessa. Puolue keskittyy kokouksessaan henkilökiistoihin ja sen jälkeen syntyneiden haavojen paikkailuun, joten siltä suunnalta ei ole uutta suuntaa Suomelle odotettavissa.

Kokouksessa valitaan puolueelle uusi puheenjohtaja, josta runsaan viikon kuluttua tullee myös uusi pääministeri. Pääministerin vaihdos käsitellään myös eduskunnassa. Uusi pääministeri ilmoittaa hallituksensa ohjelman ja eduskunta äänestää, antaako se luottamuksensa sille. Odotettavissa on, että uusi pääministeri kertoo entisen menon jatkuvan ja hallituspuolueiden edustajat asettuvat tukemaan sitä. Hallitus hukkaa taas mahdollisuuden muuttaa linjaa.

Kesätauon jälkeen tilaisuuksien hukkaaminen jatkuu elokuun budjettiriihessä.

Keskustan kompurointi ja kannatuksen lasku on vienyt loputkin hallituksen toimintakyvystä, jota uusi pääministeri ei enää pysty pelastamaan. Hänen tehtäväkseen jääkin koettaa pelastaa keskusta kannatuksen romahdukselta.

Toinen päähallituspuolue kokoomus on selvinnyt keskustan ansiosta hyvin vähällä hallituksen epäonnistumisista. Se voi pitää puoluekokouksensa samaan aikaan keskustan kanssa rauhallisissa oloissa. Puolueen kannalta on sitä parempi, mitä vähemmän siihen nyt kiinnitetään huomioita. Sillä tavalla voi rauhassa valmistautua toteuttamaan mainosmiesten keksimiä temppuja vaalikamppailussa.

Kokoomuksessakin on kuitenkin huolestuttu siitä, että hallituksen saamattomuus maan asioiden hoitamisessa alkaa viedä siltä tekevän kykypuolueen imagoa. Saamattomuuden leimaa pestäkseen puheenjohtaja Jyrki Katainen alkoi aktiivisesti huhuja levittämällä kampeamaan hallituksen kyvyttömyyttä muun muassa työurien pidentämishankkeissa opposition niskaan.

Maata ei kuitenkaan hallitse oppositio vaan hallitus. Huhukampanjat ovat turhia: nykyhallitus pysyy vaihtomiehistöstä huolimatta mahona. Muutosta ei saada ennen kuin vaaliuurnilla ensi keväänä.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva