Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

4.6.2010 - Onko Porin Puuvillan kauppakeskus liian rohkea hanke?

Pohdinta siitä, rakennetaanko Poriin uusi kauppakeskus entisen puuvillatehtaan sijoille, päättyi viimein tällä viikolla, kun kiinteistösijoitusyhtiö Renor ja eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen solmivat esisopimuksen kauppakeskuksen rakentamisesta.

Hanketta, jonka on määrä valmistua vajaan kolmen vuoden kuluttua, on julkisuudessa suitsutettu rohkeaksi ja kaikin puolin hyväksi. Totta onkin, että uusi keskus tuo Kokemäenjoen pohjoispuolelle lisää elämää, vaikka Puuvilla jo nykyisellään on merkittävä keskus. Sen vaikutukset ulottuvat jo nyt - ei vain koko Poriin - vaan myös Satakuntaan ja kauemmaskin.

Hankkeen epäilijöitä ei ole toistaiseksi liiemmälti ollut ainakaan julkisuudessa, mutta heitäkin varmasti on. Suitsutuksen ohessa onkin pakko pohtia myös sitä, onko 37 000 neliötä uutta liiketilaa Poriin liian rohkea hanke?

Suunnitelmien mukaan Puuvillaan sijoittuisivat mm. hypermarket, kymmeniä pienempiä kauppaliikkeitä, ravintolapalveluja, julkisia palveluja ja jopa hotelli. Vaikka kaupan luottamus on Kaupan liiton uusimman luottamusindeksin mukaan taantuman jälkeen vahvistunut, on pakko kysyä, mistä nämä kaupalliset palvelut ottavat asiakkaansa ilman, että joku muu menettäisi.

Itä-Pori on kyllästetty hypermarketeilla, jotka vetävät jo nyt asiakkaita ympäri Satakuntaa. Mikkolan keskittymä ei ole toistaiseksi vähentänyt ydinkeskustan palvelujen käyttöä, mutta on aiheellista pelätä, että Pohjois-Porin kauppakeskus jo rokottaisi kävelykadun vartta. Se saattaisi taas johtaa viime vuosina ilahduttavasti piristyneen ydinkeskustan hiljenemiseen ja pahimmassa tapauksessa jopa näivettymiseen.

Asioilla on aina kaksi puolta, ja Porin kaupunkisuunnittelulla riittää haastetta, jotta kaupunkikeskustan kehitys saadaan pidettyä tasapainoisena.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva