Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

1.6.2010 - SDP lähtee tekemään muutosta

SDP:n 42. puoluekokous Joensuussa antoi uudelle puoluejohdolle avaimet käteen lähteä tekemään muutosta sekä puolueen omassa toiminnassa että valtakunnan politiikassa. Puoluekokouksen ratkaisujen välitarkastelu tapahtuu vajaan vuoden kuluttua. Eduskuntavaalien tulokset näyttävät, onko SDP saanut äänestäjiltä valtuudet kääntää politiikan suuntaa kohti oikeudenmukaisuutta. Puolueen oman toiminnan uudistumisen tulokset lomittuvat jo vaalimenestyksen kanssa, mutta niitä tarkastellaan myös seuraavassa puoluekokouksessa.

Euroopan parlamentin vaalien ja kunnallisvaalien tulokset jättivät SDP:lle parantamisen varaa. Ensi kevään eduskuntavaalit ovat uuden puoluejohdon koetinkivi. Paine kasvaa siitä, että vain suurimman puolueen asema mahdollistaa, vaikkei takaa, SDP:lle paikan tulevassa hallituksessa.

Puheenjohtaja Jutta Urpilainen, puoluesihteeri Mikael Jungner ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma muodostavat SDP:n politiikassa keskeisen kolmikon. Tämän tiimin on löydettävä yhteinen sävel, jotta tavoitteet niin eduskuntavaaleissa kuin puoluetoiminnan uudistamisessakin olisivat saavutettavissa.

Puoluekokous antoi valitsemalleen johdolle vahvan mandaatin tehdä politiikkaa uudella tavalla. Tässä katseet tarkennetaan varsinkin Jungneriin. Puoluejohdolta odotetaan kykyä pukea SDP:n viesti sellaiseen muotoon, että se puhuttelee äänestäjiä. Viestin sisällössä ei ole ollut vikaa tähänkään asti, mutta sen välittämiseen halutaan uusia keinoja. Niiden hallintaa pidetään yhtenä Jungnerin vahvuuksista.

Oikeudenmukaisuus on puolueen perustavoite, johon voidaan kestävästi kytkeä ajankohtaisen politiikan kulloisetkin tavoitteet. Näin syntyy johdonmukainen linja, jota ei tarvitse selitellä eikä käännellä politiikan tuulten suunnan muuttuessa.

Oikeudenmukaisuus veropolitiikassa tarkoittaa esimerkiksi pääomatulojen verotuksen muuttamista progressiiviseksi. Vero määräytyy maksukyvyn mukaan. Oikeudenmukaisuutta on estää työmarkkinoiden jako kahtia. Oikeudenmukaisuutta on turvata palvelut kuntalaisille. Oikeudenmukaista on myös estää eläkkeiden leikkaus ja pitää huolta eläkejärjestelmän kestävyydestä.
SDP haastaa muutostavoitteillaan nykyisen hallituspohjan seuraavissa vaaleissa. Se on tehtävä lujasti. Sinivihreä pohja on saatava hajalle, jotta muutokseen päästään käsiksi.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva