Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

28.5.2010 - SDP on saanut uutta puhtia

Joensuussa torstaina alkanut SDP:n 42. puoluekokous on otolliseen aikaan. Puolue näyttää saaneen viimein oppositiopolitiikkaansa sellaiseen vauhtiin, että äänestäjätkin alkavat taas luottaa sosialidemokraatteihin uudistusvoimana.
Sitä mm. osoittaa YLE:n tuore gallup, jossa SDP on toistaiseksi vakiinnuttanut toiseksi suurimman puolueen asemansa kokoomuksen jälkeen. Sen sijaan demarien ikiaikainen kilpakumppani keskusta on romahduttanut kannatuksensa historiallisen alas.
On kuitenkin selvää, etteivät demarit tyydy kakkostilaansa, vaan puolueen tavoitteena on vajaan vuoden kuluttua pidettävissä eduskuntavaaleissa mennä suurimmaksi puolueeksi ohi kokoomuksen.
Joensuun puoluekokouksen avauspäivä osoitti, että sosialidemokraattien loppukiri kohti eduskuntavaaleja on alkanut. Tänään jatkokaudelle huudettava puheenjohtaja Jutta Urpilainen esiintyi avajaisten linjapuheessaan varmasti, ja hän puhui vakuuttavasti Suomen uuden poliittisen kulttuurin puolesta. Urpilainen esiintyi myös pääministeriehdokkaana toisin kuin vielä kaksi vuotta sitten sanoessaan, että SDP:llä voi olla myös muita pääministeriehdokkaita kuin puheenjohtaja. Tämä osoitti sen, että Urpilaisen itsevarmuus puoluejohtajana on noussut oikealle tasolle.
Jutta Urpilainen totesi aivan oikein, että kansakunnan kahtiajako on Suomessa syventynyt porvarihallituksen kaudella.
Puheenjohtaja kiinnitti aiheellisesti erityistä huomiota lapsiperheiden köyhyyteen, joka koskee erityisesti niitä perheitä, joiden molemmat vanhemmat ovat työttömiä.
Sosialidemokraatit esittävätkin nyt, että lapsiperheille suunnattujen tukien minimitasoja nostetaan 100 eurolla kuukaudessa. Kahtiajakoa vastaan voidaan taistella oikeudenmukaisella tulonjaolla, jonka porvarihallitus on hylännyt.
Demarit ovat koko taantuman ajan puhuneet myös nuorisotyöttömyyden poistamisen puolesta, mutta porvarihallitus ei ole tässäkään juuri kuunnellut opposition ääntä. Puoluekokouksessa Urpilainen vaatikin nollatoleranssia nuorisotyöttömyyteen.
SDP:n kamppailu kokoomuksen kanssa ei ole helppoa, sillä nuorten ikäpolvien myötä Suomi on oikeistolaistunut. Porvarillisuus on muotia, mutta kuten muukin huippumuoti, se tulee käyttäjilleen kalliiksi. SDP:llä on vauhtiin päästyään tuhannen taalan paikka osoittaa tämä, ja muuttaa se voitokseen.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva