Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

25.5.2010 - Puoluekokous rakentaa pohjaa SDP:n vaalityölle

SDP:n puoluekokous Joensuussa viimeistelee pohjatyöt sosialidemokraattien vaalikampanjalle vuoden 2011 eduskuntavaaleja varten. Puolue on tiukan paikan edessä.
Puolueen taival oppositiossa päättyy varmimmin hyvän vaalituloksen avulla. Tavoite on saavuttaa suurimman puolueen asema. Sekään ei takaa täydellisesti, että ovi hallitukseen avautuu, mutta suurimman puolueen sivuuttaminen on kyllä työlästä poliittisille kilpailijoille.
Vähintään yhtä suuri urakka SDP:lle on päästä paalupaikalle. Päähallituspuolue keskusta on alamaissa, kun taas kokoomus porskuttaa vahvasti mielipidekyselyissäkin. Hallitusasema ei ole syönyt sen kannatusta. SDP:n suosio on pysytellyt suurten hallituspuolueiden tasalla, mutta selvää irtiottoa kannatuskärjeksi ei ole tapahtunut.
SDP:n puoluekokouksen käsissä on valita johto, jonka se uskoo voivan viedä puolueen hyvään vaalitulokseen. Toisekseen se määrittelee poliittiset askelmerkit, joilla tavoitellaan suurimman puolueen asemaa.
Puheenjohtaja Jutta Urpilainen jatkaa SDP:n johdossa. Olennaista on valita hänelle työtovereiksi puoluejohtoon henkilöt, joista syntyy yhteistyökykyinen joukkue. Yhteiskunnallisen ilmapiirin muutos markkinauskoisesta hyväosaisten suosimisesta kohti oikeudenmukaisuutta ja tasavertaisuutta ei luonnistu ilman kovaa työtä. Samahenkisyyden on ulotuttava SDP:ssä alhaalta ylimpään johtoon.
Aikaa vaaleihin on kymmenen kuukautta. Työttömyys, julkisen talouden alijäämä, talouskehityksen epävarmuus ja alituinen väittely työurien pidentämisestä tarjoavat sinällään SDP:lle hyvän tilaisuuden esitellä omaa vaihtoehtoaan. Sellainen on olemassa, vaikka hallitus yrittää vakuuttaa, ettei sen politiikalle ole vaihtoehtoa. Ja jos joku sellaista tohtii esitellä, saa hallitukselta niskaansa syytteitä yhteisen veneen keikuttamisesta.
SDP:n Varjosta valoon –tulevaisuusasiakirja antaa pohjan johdonmukaiselle, oikeudenmukaisuutta, tasa–arvoa, hyvinvointia ja sivistystä sekä kestävää kehitystä tukevalle politiikalle. Näistä tavoitteista löytyvät myös äänestäjiä puhuttelevat vaaliteemat.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva