Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

21.5.2010 - Satakunnan kuntajohtajat oikealla asialla

Tällä viikolla Satakuntaliiton kutsusta Säkylässä kokoontuneet maakunnan kuntajohtajat toivat esiin huolensa siitä, että Satakunnan sairaanhoitopiirin ja Rauman kaupungin välillä katkenneet Medi-Rauma -neuvottelut murentavat Satakuntaa.

Kuntajohtajat ehdottivat, että osapuolet jatkavat vielä kerran hankalia neuvotteluja, ja että sairaanhoitopiiri käsittelee asian hallintoelimissään hyvän hallintotavan mukaisesti. Rauman kaupunkihan on halunnut, että myös yhtymävaltuusto saa ottaa kantaa Medi-Rauma -hankkeeseen, kun tähän asti sairaanhoitopiirissä päätösvaltaa on pidetty virkamiesten ja yhtymähallituksen käsissä.
Kuntajohtajien huoli Satakunnan tilasta on aiheellinen, samoin heidän vaatimuksensa viedä Medi-Rauma -hanke myös yhtymävaltuuston päätettäväksi.

Erikoissairaanhoidon järjestäminen Rauman seudulla ei ole vain sairaanhoitopiirin ja Rauman kaupungin välinen asia, sillä kiista heijastuu koko maakuntaan. Byrokratialta maistuvassa kiistassa on lopulta kyse ihmisten palveluista. Jos Rauma ei saa asukkailleen mielestään riittäviä erikoissairaanhoidon palveluja ja onnistuu hakemaan ne Varsinais-Suomesta, on se merkittävä takaisku Satakunnan yhtenäisyydelle.

Sairaanhoitopiirin johto ottaakin melkoisen vastuun, jos se pysyy jääräpäisesti poteroissaan.

Siksi kuntien - jotka ovat myös sairaanhoitopiirin maksajia - edustajista koostuvan yhtymävaltuuston on hyvä ottaa kiistaan kantaa.
Kiistaan tarvitaan aina vähintään kaksi osapuolta. Viimevaiheessa neuvottelujen pohjana on ollut osapuolten johtavien lääkärien laatima ehdotus, jossa erimielisyyttä on ollut vain siitä, aloitetaanko Medi-Rauma kokeiluna vain heti vakinaisena toimintana.

Näkemysero on enää niin pieni, että sen pitäisi olla neuvoteltavissa pois. Onkin toivottavaa, että yhtymävaltuuston puheenjohtajan Antti Vuolanteen pyrkimys jatkaa neuvotteluja vielä kerran, tuottaa tulosta.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva