Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

4.5.2010 - Kansakunnan kahtiajako on syventynyt

Työväenliikkeen vappujuhlissa sosialidemokraattien arvostelun kohteena olivat sekä porvarihallitus että Elinkeinoelämän keskusliitto EK. Puhujien synkkänä viestinä oli, että porvarihallituksen aikana Suomen kansakunnan kahtiajako on syventynyt, ja työantajarintama EK:n johdolla syventää kahtiajakoa entisestään.
Koleassa säässä harjoitettu synkistely ei ollut turhaa, sillä monet mittarit osoittavat, että huoli kansakunnan ja suomalaisen hyvinvointivaltion tilasta on aiheellinen. Hallitus on menettänyt toimintakykynsä, mikä on johtanut työttömyyden, erityisesti nuorisotyöttömyyden kasvuun.
Kansainvälisellä finanssikriisillä on ollut toki vaikutusta työllisyyteen, mutta hallituksen toimintakyvyttömyys on näkynyt juuri siinä, ettei se ole pystynyt riittävän voimakkaisiin elvytystoimiin työllisyyskehityksen korjaamiseksi. Kyse ei ole valtion rahapulasta vaan siitä, miten menoja ja esimerkiksi verotusta painotetaan. Porvarihallitus on veropolitiikassaan suosinut hyvätuloisia.
Toimihenkilöunionin puheenjohtaja Antti Rinne (sd) totesi Porin ja Kankaanpään vappujuhlissa varsin vakuuttavasti, että pääministeri Matti Vanhasen (kesk) porvarihallitus ja EK ovat yhdessä rintamassa vaarantamassa suomalaisen hyvinvointivaltion tulevaisuuden.
Palkansaajilla - tavallisilla suomalaisilla - onkin syytä huoleen niin kauan kuin nykymeno jatkuu. Antti Rinne viittasi Suomen Kuvalehdessä jokin aika sitten julkaistuun vertailuun, jossa todettiin EK:n tavoitteiden olevan lähes identtiset hallituksen ohjelman kanssa.
Vaikka suomalainen luonne estää esimerkiksi Kreikan kaltaisten levottomuuksien puhkeamisen, kansakunnan rauhallisuus alkaa olla koetuksella myös meillä. Kriisistä kriisiin kulkeva hallitus lisää kansalaisten epävarmuutta, ja se jättää jälkensä myös yritysten menestymismahdollisuuksiin.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva