Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

23.4.2010 - Ydinvoimaratkaisu on herkkua Satakunnalle

Hallituksen aie luvan myöntämisestä kahdelle uudelle ydinvoimalalle on herättänyt laajaa keskustelua puolesta ja vastaan, mutta Satakunnalle ratkaisu on joka tapauksessa toiveiden täyttymys.

Kun TVO on ilmoittanut rakentavansa neljännen ydinvoimalan Eurajoen Olkiluotoon, on luvassa rakennusajaksi tuhansia työpaikkoja.

Työpaikkoja toivottiin myös pitkittynyttä OL 3:sta suunniteltaessa. Maakunnassa on petytty karvaasti, kun suurin osa rakentajista on ulkoa. Niinpä ainakin rakennusaikana OL 4:stä tulee herkkua maakunnalle vain, jos TVO nyt todella huolehtii suomalaisten aliurakoitsijoiden ja työntekijöiden pääsystä mukaan.

Toisen luvansaajan Fennovoiman langat johtavat maakuntaan mm. Bolidenin ja useiden energiayhtiöiden kautta. Yhtä lailla Satakunnassa ollaankin tyytyväisiä myös Fennovoiman luvasta, vaikka voimala rakennetaan pohjoiseen.

Ydinvoimakupissa painavat kuitenkin paljon suuremmat asiat kuin Satakunnan menestyminen. Kyse on Suomen energiaomavaraisuudesta ja edullisesta sähköstä pyörittämään teollisuuden rattaita sekä koko kansantaloutta.

Suomeen tuodaan kahden ydinvoimalan verran sähköä Venäjältä, ja energiansaannin turvaamiseksi myös poikkeusoloissa on tärkeää, että turbiinit jauhavat maan rajojen sisäpuolella.

On silti muistettava, että nyt luvat on käsitelty vasta hallituksen iltakoulussa, ja lopullisen päätöksen tekee eduskunta. Eduskuntaryhmille lisäydinvoima on omantunnon asia, ja kansanedustajilla on vapaat kädet äänestää. Satakunnan kansanedustajista Krista Kiuru (sd) ja Veijo Puhjo (vas) ovat jo ilmoittaneet vastustavansa kahta lupaa.

Vaikka esityksen uskotaan läpäisevän eduskunnan, se ei ole kuitenkaan kirkossa kuulutettu. Lupien myöntämistä helpottaa hallituksen lupaama uusiutuvan energian tukipaketti, jota tosin pidetään veronmaksajille kalliina.

Hallituksen apupuolue vihreät yrittää vaikuttaa keskustaan ja oppositioon esityksen kaatamiseksi. Vihreät osoittaa kuitenkin selkärangattomuutensa pysymällä silti hallituksessa.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva