Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

16.4.2010 - SDP:n kannatus odottaa vielä nousuaan

Kolmen suuren puolueen SDP:n, keskustan ja kokoomuksen kannatus näyttää ainakin toistaiseksi vakiintuneen muutaman prosenttiyksikön päähän toisistaan. Helsingin Sanomien tuoreen gallupin mukaan kokoomus on säilyttänyt suurimman puolueen asemansa 23,3 prosentin kannatuksella, SDP on edelleen toisena 20,9 prosentin ja keskusta kolmantena 20,4 prosentin kannatuksella.
Vaikka kyse onkin vain kymmenyksistä, on sosialidemokraattien kannatuksen pudotus helmi-maaliskuun 21,3 prosentista hienoinen pettymys puolueelle.
Tuolloin tapahtunut vajaan prosenttiyksikön nousu sai demarikentän jo odottamaan, että puolue ottaa kiinni suosionsa huipulla edelleen olevan kokoomuksen.
Eduskuntavaaleihin on aikaa vielä vuosi, ja sinä aikana mitä vain voi tapahtua. Varsin todennäköistä on kuitenkin se, että kokoomuksen kannatus kääntyy vielä ainakin jonkinlaiseen laskuun, ja sen asema suurimpana puolueena tulee horjumaan.
Jo viime aikoina on ollut nähtävissä, että kykypuolueen nuorekas kiilto on himmenemässä, eivätkä kansanedustaja Marja Tiuran (kok) edesottamukset ja tiiviit suhteet kohuliikemiehiin varmaankaan tule nostamaan kokoomuksen osakkeiden arvoa.
Alati uusia käänteitä saaneen vaalirahasotkun uusimmat vaihteet eivät ole ehtineet vaikuttaa tämän gallupin tuloksiin sen enempää kokoomuksen kuin keskustankaan kohdalla.
Sotku on mennyt poliittisen järjestelmän kannalta kuitenkin niin vakavaksi, että sen olettaisi ennemmin tai myöhemmin vaikuttavaan kansalaisten luottamukseen kokoomusta ja keskustaa kohtaan. Muussa tapauksessa kansalaiset katsovat kovin sinisilmäisesti rahavallan ja porvarien liittoa.
Onkin hyvä syy olettaa, että SDP:n kannatus odottaa vielä nousuaan. Se, ehtiikö puolue kiriä eduskuntavaaleihin mennessä suurimmaksi puolueeksi, on toinen asia. Tähän vaikuttaa SDP:n politiikan uskottavuus. Puolue ei voi vähätellä edelleenkään esimerkiksi protestipuolue perussuomalaisia, vaikka Timo Soinin puheista onkin jo terä kadonnut.

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva